Γραφείο Φυσικής Αγωγής
Όλα τα νέα και ανακοινώσεις του τμήματος
Τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις του τμήματος


Επώνυμο - Όνομα E-mail Τηλέφωνο ιδιότητες
Λαϊλόγλου Αλεξάνδραalailoglou στο uom.gr2310-891455 Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό - Ε.Ε.Π. 
Λεώνης Αλέξανδροςleonis στο uom.gr2310-891463 Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό - Ε.Ε.Π. 
Τσιγκάλου Σοφία  Αποσπασμένο Προσωπικό 
Χασιώτου Αναστασίαahasiotou στο uom.gr2310-891463 Αποσπασμένο Προσωπικό 


Επισκεφθείτε και τον χώρο λήψεως αρχείων (νέα, φωτογραφίες κλπ.) του γραφείου Φυσικής Αγωγής εδώ...

Σκοπός του Γραφείου Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές, με την (προαιρετική) συμμετοχή τους στις αθλητικές και τις άλλες κινητικές δραστηριότητες, να αναπτύξουν, ισόρροπα και αρμονικά τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές τους δυνάμεις με επιστημονικά ενδεδειγμένες μεθόδους. Επιπλέον, στοχεύει στη συνειδητοποίηση από μέρους των φοιτητών της ωφέλειας και της ανάγκης για άσκηση - άθληση, ώστε να γίνει τρόπος ζωής. Προς την κατεύθυνση αυτή, σημαντικό ρόλο παίζει η γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον, καθώς και η υιοθέτηση υγιών συνηθειών (hobbies) για την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με υψηλή κατάρτιση στα αθλήματα των ειδικοτήτων τους και αξιόλογη προπονητική εμπειρία.

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου μας με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους προγραμματίζει τις ετήσιες δραστηριότητες άσκησης - άθλησης των φοιτητών καθώς και τις αθλητικές εκδηλώσεις. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεκριμένες ώρες για άθληση στα διάφορα αντικείμενα, όπως καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντιπταίριση, ποδόσφαιρο, στίβο, κολύμβηση, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, αεροβική γυμναστική, παραδοσιακούς χορούς, μοντέρνο χορό, κινητικό θέατρο, κ.ά. Επίσης, οργανώνονται εκπαιδευτικές ασκήσεις για ορειβασία, σκι, κανό - καγιάκ, κ.ά.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διαθέτει τους παρακάτω αθλητικούς χώρους: Ανοικτό γήπεδο πετοσφαίρισης και δύο εσωτερικές αίθουσες. Η μία από αυτές χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση και αντιπταίριση και η άλλη για γυμναστική, μοντέρνο χορό, τζούντο, παραδοσιακούς χορούς, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους στα ομαδικά αθλήματα διεξάγονται εσωτερικά πρωταθλήματα. Με τη λήξη του έτους διοργανώνεται η "Αθλητική Ημέρα", που είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση της ετήσιας δουλειάς των Τμημάτων άθλησης.

Το Πανεπιστήμιό μας συμμετέχει σε όλα τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα που οργανώνονται από την "Ε.Α.Τ.Ε." (Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Ακόμη, συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες και Τουρνουά που διεξάγονται σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Τα τελευταία νέα του τμήματος


06-10-2017  10:25 - Αθλήσου στο ΠΑΜΑΚ