Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Σχολή Επιστημών Πληροφορίας
Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο - Λάρισα, 27-29 Νοεμβρίου 2009
Θεματική Ενότητα: Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Κατηγορίες: Νέα Τμήματος

Θέμα: "Έρευνα, πρόληψη, αντιμετώπιση των κινδύνων της χρήσης του Διαδικτύου"


Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, ιδρύθηκε το Φθινόπωρο του 2008 ως άμεση συνέπεια των επιστημονικών ευρημάτων για το μέγεθος της διαταραχής του εθισμού των εφήβων στη χρήση του διαδικτύου στη χώρα μας (Siomos et al, 2008), κατέχοντας την πρώτη θέση παγκοσμίως.

Το συνέδριο θα αποτελέσει ένα μοναδικό φόρουμ για την ανταλλαγή επιστημονικών δεδομένων στον τομέα έρευνας, στους υπάρχοντες κινδύνους από την χρήση των υπολογιστών/ διαδικτύου και τις θεραπευτικές μεθόδων και τεχνικών πρόληψης και αντιμετώπισης. Από επιστημονικής απόψεως συμμετέχουν ερευνητές, ειδικοί και επαγγελματίες από τους χώρους της Ψυχικής Υγείας και της Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Πληροφορικής, της Νομικής, της Εγκληματολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Εκπαίδευσης, των ΜΜΕ, της Πολιτικής και του Χρηματοοικονομικού χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο του Συνεδρίου (http://congress2009.hasiad.gr/). Η πρώτη ανακοίνωση του Συνεδρίου μπορεί να ανακτηθεί από την διεύθυνση http://congress2009.hasiad.gr/1announcement.pdf. Είμαστε στη διάθεση σας για τυχόν απορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση gfloros@hasiad.gr

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας
.