Δήλωσε τη συμμετοχή σου στα Πολυφωνικά Αναλόγια ΙΙ
Θεματική Ενότητα: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Κατηγορίες: Φοιτητικά

Αν μαζί με τα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις, την Πληροφορική, τη Λογιστική ή τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Μουσική Επιστήμη ή την Ειδική Αγωγή σε ενδιαφέρει και το θέατρο ή απλά θέλεις να βελτιώσεις την κίνηση, την ορθοφωνία, τους αυτοσχεδιασμούς σου, μέσα από μια ομαδική δραστηριότητα στο Πανεπιστήμιο τότε δήλωσε συμμετοχή για τα Πολυφωνικά Αναλόγια ΙΙ και ετοιμάσου να ανεβάσεις ένα έργο μαζί με τους συμφοιτητές σου.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας την επιτυχημένη δράση τους, δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές να εξοικειωθούν με το θέατρο και να δοκιμάσουν τις δικές τους δυνατότητες στην υποκριτική μέσα από τη δραστηριότητα Πολυφωνικά Αναλόγια. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους μία ομάδα φοιτητών που θα προκύψει κατόπιν επιλογής από το σκηνοθέτη του ΚΘΒΕ κ. Νίκο Βουδούρη θα ανεβάσει ένα ή δύο έργα με τη μορφή των θεατροποιημένων αναλογίων, δηλαδή με ανάγνωση του έργου. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, που υπολογίζεται να περιλαμβάνει μία (1) συνάντηση την εβδομάδα, οι φοιτητές με τη βοήθεια του σκηνοθέτη θα εξασκηθούν σε ασκήσεις:

· θεατρικής κίνησης

· θεατρικής κίνησης με λόγο

· τοποθέτησης φωνής - ορθοφωνίας

· μουσικής, -ρυθμοί και ήχοι-

· αυτοσχεδιασμό

Ο λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι γιατί μέσα από τα αναλόγια, δηλαδή την ανάγνωση των έργων, θα είναι πιο εύκολο για τους φοιτητές να εισαχθούν στον κόσμο του θεάτρου και να εξοικειωθούν με αυτόν. Ο κ. Νίκος Βουδούρης τα ονόμασε «πολυφωνικά» για να τονίσει την ισότιμη συμμετοχή όλων των συντελεστών στο έργο αλλά και για το ενδεχόμενο της σύμπραξης επαγγελματιών ηθοποιών ή σπουδαστών της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ για τις ανάγκες των παραστάσεων.

Η δραστηριότητα «Πολυφωνικά Αναλόγια» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στα «Πολυφωνικά Αναλόγια» παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική φόρμα που ακολουθεί http://goo.gl/forms/u1EfsO2dDS έως και την Δευτέρα 12/10/2015.

Η συγκρότηση της τελικής ομάδας θα γίνει κατόπιν συνάντησης-ακρόασης των ενδιαφερομένων με τον σκηνοθέτη. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/10/2015 κατά τις ώρες 11:00 – 17:00 κατόπιν ειδοποίησης στα mail σας για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής της.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο κ. Νίκος Βουδούρης που θα έχει την επιμέλεια της δραστηριότητας είναι μουσικός δάσκαλος, συνθέτης, πιανίστας και σκηνοθέτης και συνεργάζεται με το ΚΘΒΕ από το 1993. Ειδικότερα, για το Αέναον Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ, ως πιανίστας και ως μουσικός σύμβουλος έχει γράψει, προσαρμόσει και διασκευάσει περισσότερα από 300 κομμάτια πιάνου για την άσκηση των χορευτικών της ομάδας. Από το 2000 σκηνοθετεί τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΘΒΕ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πρόσφατες ενδεικτικές συνεργασίες του με το ΚΘΒΕ είναι οι παραστάσεις: Πέρσες (2014), Η μικρή μας πόλη (2014), Το ραφτάδικο (2013), Οι τρεις σωματοφύλακες (2013), Ο Μορμόλης (2013), Ιππής (2012).