Ιούλιος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Θεματική Ενότητα: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Κατηγορίες: Εξωτερική Ενημέρωση

Ιούλιος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ξεναγήσεις

Δευτέρα 3 και Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 στις 12:00

Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.» από τον επιμελητή της έκθεσης.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου – Νικολαΐδου».

Τετάρτη 5 και Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 στις 12.00

Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» από τον επιμελητή της έκθεσης.Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας.

Πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος».

Συνέδρια – Ημερίδες

Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, 9.30 - 14.00|Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Θερινό Σεμινάριο Παλαιογραφίας και Κωδικολογίας του Τμήματος Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών και του Εργαστηρίου Παλαιογραφίας και Κωδικολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ.

Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, 15.00 – 17.00 |Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Φιλοξενία σεμιναρίου του Harvard Summer School in Greece με θέμα την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.

Συνεχίζονται οι περιοδικές εκθέσεις

Στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος»

Περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» σε συνεργασία με το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται απεικονίσεις του αγίου και επεξηγηματικά κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του, ενώ κεντρικό έκθεμα αποτελεί το ακριβές αντίγραφο της ποιμαντορικής ράβδου του αγίου.

Έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου”

Περιοδική έκθεση με τίτλο “Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.”, σε συνεργασία με την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. και με την υποστήριξη της Αγιορειτικής Εστίας. Η έκθεση, πραγματοποιείται με την αφορμή των ενενήντα χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ. και φιλοξενεί λιθογραφίες των Ιταλοελβετών αρχιτεκτόνων αδελφών Fossati και χάρτες της Κωνσταντινούπολης.

Έως τις 15 Οκτωβρίου 2017.

Συνεργασία με το ΚΘΒΕ

Το ΚΘΒΕ προσφέρει στους επισκέπτες του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και του Μουσείου του Λευκού Πύργου γενική είσοδο 2 ευρώ (με την επίδειξη του εισιτηρίου εισόδου) για την μόνιμη έκθεση κουστουμιών με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου» η οποία λειτουργεί στο Βασιλικό Θέατρο.