ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ 82η ΔΕΘ
Θεματική Ενότητα: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

Η φοιτητική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των κοχλιακών εμφυτευμάτων για παιδιά με προβλήματα ακοής, ζητήματα που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τα ανοιχτά δεδομένα, την επιχειρησιακή έρευνα, την κρυπτογραφία, καθώς και οι εξελίξεις για την παραοικονομία στην Ελλάδα θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, στο stand 5 του Περιπτέρου 14 - Academia του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη φετινή 82ηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επίσης, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου θα ενημερώνουν το κοινό για τα 8 προπτυχιακά Τμήματα, τα 33 μεταπτυχιακά προγράμματα, τα 50 προγράμματα Εξειδίκευσης, καθώς και τις Ακαδημίες του Ιδρύματοςγια παιδιά.

Μια από τις καινοτομίες της φετινής παρουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι ένα παράλληλο εργαστήριο σχεδιασμού επαγγελματικής σταδιοδρομίας, το οποίο θα λειτουργεί καθΆ όλη την διάρκεια της Έκθεσης. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης θα βρίσκονται εκεί για να βοηθούν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες να κάνουν«SWOT analysis», να ανακαλύψουν δηλαδή τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες της προσωπικότητάς τους, για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται και οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίες συμπληρώνουν φέτος 15 χρόνια πανεπιστημιακών εκδόσεων.