Οι Πρυτανικές Αρχές στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Αμερικανό Πρέσβη για το Thessaloniki TechLab


Οι Πρυτανικές Αρχές στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Αμερικανό Πρέσβη για το Thessaloniki TechLab

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, επισκέφθηκε το χώρο του φιλεκπαιδευτικού σωματείου Eduact στη Θεσσαλονίκη, όπου και υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας για τη δημιουργία του Thessaloniki TechLab, της έκτης Αμερικανικής Γωνιάς στην Ελλάδα. Ο θεσμός των Αμερικανικών Γωνιών (American Spaces) εισήχθη στην Ελλάδα το 2003. Έκτοτε, έχουν δημιουργηθεί πέντε χώροι πολυμέσων που λειτουργούν ως πλατφόρμες ενημέρωσης για προγράμματα επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας και  εκπαίδευσης, με το TechLab της Θεσσαλονίκης να αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο παραπάνω δίκτυο.

Για την Eduact, η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για τo Thessaloniki Tech Lab αποτελεί ένα καινούριο σημείο αναφοράς που εξελίσει τη μακρόχρονη και στενή συνεργασία με την αμερικανική αποστολή στην Ελλάδα.

Ο Πρέσβης κ. Πάιατ, αναγνώρισε πως πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, κυρίως λόγω του καινοτόμου τεχνολογικού οικοσυστήματος που καλλιεργείται με τις επενδύσεις μεγάλων αμερικανικών ομίλων στην πόλη, καθώς και τη στήριξη που προσφέρεται από την τοπική διοίκηση και τους σημαντικούς κρατικούς φορείς. Παράλληλα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συνεργασία της Eduact με τις υπόλοιπες Αμερικανικές Γωνιές στην Ελλάδα. Κατέληξε, πως λόγω των συνεργιών που η Eduact έχει αναπτύξει με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους φορείς της πόλης, το Thessaloniki TechLab παρουσιάζει σημαντική προοπτική στρατηγικής επιρροής και έμπνευσης για το δίκτυο και την πόλη γενικότερα.

Ο Πρόεδρος της Eduact κ. Κώστας Βασιλείου ανέφερε: "Η προσέλκυση νέων ανθρώπων, νέων επαγγελματιών οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα μάθουν για την αμερικανική καινοτομία, τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι οι πρωταρχικοί στόχοι μας. Οι χρήστες του Thessaloniki TechLab δηλαδή της Αμερικανικής γωνιάς στη Θεσσαλονίκη, θα  έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέτοχοι πολιτιστικών δράσεων, γνώστες της αγγλικής γλώσσας και της αμερικανικής κουλτούρας, καθώς και να λάβουν μέρος σε προγράμματα που προωθούν την κοινωνία των πολιτών, την επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα. Έχουμε δεσμευτεί να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο με το αμερικανικό προξενείο, την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, αλλά και με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης της Θεσσαλονίκης όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τον ιδιωτικό και τον κρατικό τομέα, τους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: 

Elizabeth K. Lee Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Cynthia Harvey Σύμβουλος Δημοσίων Υποθέσεων, Torrey Goad Ακόλουθος Τύπου.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Eduact Ιάκωβος Ψωμιάδης και Χρήστος Κοντογιώργης και από τη ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής Βασίλης Ιωάννου

Μας τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους οι:

Άγγελος Χαριστέας Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΝίκος Παπαϊωάννου Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στυλιανός Κατρανίδης Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ευστράτιος Στυλιανίδης Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΑθανάσιος Φροσύνης Διευθυντής ΠΕ Δυτικής ΘεσσαλονίκηςΑριστείδης Ζέρβας KLEEMANN Group CFO, Μαρία Συμπιλίδου KLEEMANN Group CSR & Communications Manager, Φιλιώ Ζαγοράκη CSR Advisor Hellas Gold, Ελισάβετ Μεντεκίδου Αντιπρόεδρος Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.-Φ.Μ.Ν. ΔΙΟΣΚωνσταντίνος Νικολάου Διευθυντής Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπία.


Video εκδήλωσης: https://www.youtube.com/watch?v=ryb53uyz4Gs

Μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια την ομιλία του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ εδώ: https://gr.usembassy.gov/ambassador-pyatts-remarks-at-mou-signing-with-eduact-for-thessaloniki-techlab/

f1

f1

f2

f2

f3

f3

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font