Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Common Threats and Attacks” από τη Λέσχη Κυβερνο-Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Η Λέσχη Κυβερνο-Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΛΕΚΑ@ΠΑΜΑΚ) με χαρά σας προσκαλεί στην πρώτη της διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Common Threats and Attacks”, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:00, με ομιλήτρια την κα. Ελένη Βράντζα.

Σχετικά με την παρουσίαση:

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνοεπιθέσεις και οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν αυξηθεί δραματικά στοχεύοντας σε οργανισμούς, εταιρείες και ιδιώτες. Έχουν εξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τις επιχειρήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα και προκαλώντας τεράστια οικονομικά πλήγματα διεθνώς. Η σημαντική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές επηρεάζει την οικονομία, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής πλήθους ανθρώπων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή. Στην παρούσα ομιλία θα περιγραφούν ορισμένα βασικά είδη κυβερνοεπιθέσεων, εστιάζοντας σε Common Threats and Attacks. Θα γίνει αναφορά στα είδη Malware, και θα αναλυθούν συνηθισμένοι τρόποι εκδήλωσης κυβερνοεπιθέσεων σε Δίκτυα Δεδομένων. Τέλος, θα παρατεθεί μια σύντομη περιγραφή των πιο συνηθισμένων εργαλείων λογισμικού που χρησιμοποιούνται στην εκδήλωση κυβερνοεπιθέσεων.

Σχετικά με την ομιλήτρια:

Η Ελένη Βράντζα σπούδασε Φυσική με ειδίκευση στην Ηλεκτρονική (ΑΠΘ, 1996). Έλαβε μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης στην Ραδιοηλεκτρολογία-Ηλεκτρονική (ΑΠΘ, 1998), και στα Δίκτυα Δεδομένων και Τηλεπικοινωνίες (Πανεπιστήμιο Salford, UK, 2000). Έχει εργαστεί στη Cisco Systems, UK (2001-2005) ως Technical Assistance Centre (TAC) Engineer, καθώς και ως Lab Consulting Engineer όντας υπεύθυνη όλων των TAC εργαστηρίων της Cisco, UK. Επιπλέον διετέλεσε συνεργάτης του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας (2005 – 2007) όπου δίδαξε μαθήματα στο αντικείμενο των Δικτύων Δεδομένων. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2004-2007). Το 2005 ίδρυσε τη Cisco Academy του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην οποία διατελεί διοικητική υπεύθυνη μέχρι σήμερα. Είναι πιστοποιημένη Cisco Academy εκπαιδεύτρια για CCNA, ασύρματα δίκτυα, και Κυβερνοασφάλεια. Έχει αποκτήσει πλήθος επαγγελματικών πιστοποιητικών όπως: CyberOps Associate, CCNA SECOPS, CCNA Security, CCNA Routing & Switching, CCNP, CCDA, CCDP, WLANFE, WLANSE, CCIE (R&S #10286), ITIL Foundation.

Είσοδος ελεύθερη για όλους (μέγιστοι συμμετέχοντες 300 άτομα) με σύνδεση στο Zoom Meeting:

https://zoom.us/j/91897684695  

Facebook Event Link : https://bit.ly/3Etv03V

Υπενθύμιση για όσους/όσες επιθυμούν να γίνουν μέλη της ΛΕΚΑ@ΠΑΜΑΚ: Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της ΛΕΚΑ και, αφού ενημερωθείτε για τον Κανονισμό Λειτουργίας και τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας της Κυβερνο-Ασφάλειας, κάνετε την εγγραφή σας εδώ: https://csc.uom.gr/

Μόνη προϋπόθεση για να γίνετε μέλος της ΛΕΚΑ είναι να είστε ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font