Δυναμική επάνοδος στην κανονικότητα με διά ζώσης μαθήματα και Ενημερωτική Εβδομάδα Υποδοχής Πρωτοετών


Δυναμική επάνοδος στην κανονικότητα με διά ζώσης μαθήματα και Ενημερωτική Εβδομάδα Υποδοχής Πρωτοετών

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Δυναμική επιστροφή στην κανονικότητα επιχειρεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο όχι μόνον ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους φοιτητές για διά ζώσης μαθήματα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, αλλά ταυτόχρονα διοργανώνει και Ενημερωτική Εβδομάδα για τους πρωτοετείς του, με την κεντρική εκδήλωση να πραγματοποιείται την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο Τελετών.

Για την επιστροφή στην κανονικότητα της διά ζώσης λειτουργίας έχουν ήδη ληφθεί πρόσθετα μέτρα προφύλαξης, με πρώτιστο στόχο τη διαφύλαξη της υγείας των φοιτητών, αλλά και του προσωπικού. Επιπλέον θα τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας, όπως αυτά έχουν οριστεί από την Πολιτεία και έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τα όργανα διοίκησής του, την Σύγκλητο και το Πρυτανικό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της Ενημερωτικής Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών, η οποία συνδιοργανώνεται από την Πρυτανεία και το Σύλλογο Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας από 11 έως 15 Οκτωβρίου, οι νέες φοιτήτριες και νέοι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Τμήμα στο οποίο έχουν εισαχθεί, καθώς οι Πρόεδροι και οι Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι και των οκτώ Τμημάτων του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές ενημερώσεις.

Επίσης,στη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν και διά ζώσης ενημερωτικές εκδηλώσεις των υπηρεσιών, γραφείων, φοιτητικών συλλόγων και ομάδων, οι οποίες, μάλιστα, προς αποφυγή συνωστισμού θα γίνουν δύο φορές μέσα στην εβδομάδα 11 έως 15 Οκτωβρίου. 

Όλες οι παρουσιάσεις των Τμημάτων, αλλά και η επίσημη ημερίδα υποδοχής πρωτοετών φοιτητών/τριών  2021-22, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου, θα προβληθούν και σε ζωντανή μετάδοση (live streaming), ενώ επιπλέον θα μαγνητοσκοπηθούν, για να είναι δυνατή η διαδικτυακή παρακολούθηση τους, μέσω συνδέσμου που θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της παρουσίασης ή της εκδήλωσης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

 

Πρόγραμμα ημερίδας υποδοχής πρωτοετών φοιτητών/τριών  2021-22


11:00 -  11:15

-          Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη

-          Χαιρετισμός από την Γραμματέα του Συλλόγου Φοιτητών, Μαγδαληνή Καραματίδου 

11:20

Προβολή ενημερωτικού βίντεο με τις δραστηριότητες του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας των προηγούμενων ετών 

11:30 - 12:00

Βράβευση των πρωτευσάντων φοιτητών και φοιτητριών (ΓΕΛ & EΠΑΛ) κάθε Τμήματος και επίδοση τιμητικών επαίνων από τους Κοσμήτορες και τους/τις Προέδρους των Τμημάτων.

 

Προς αποφυγή συνωστισμού η προσέλευση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 10.30 π.μ.

 

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την ζωντανή παρακολούθηση (live streaming είναι: https://youtu.be/35-O0GEILbk)