Χαιρετισμός του Πρύτανη, Καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη, στους Φοιτητές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022


Χαιρετισμός του Πρύτανη, Καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη, στους Φοιτητές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022

Χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη, στους Φοιτητές, για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022

 

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές

Είναι δύο τα κυρίαρχα συναισθήματα που με διακατέχουν την ώρα που σας απευθύνω αυτό το μήνυμα. Το πρώτο είναι η ιδιαίτερη χαρά που νιώθω καθώς, έπειτα από τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα υποχρεωτικής εξ αποστάσεως διδασκαλίας, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επιστρέφει στη διά ζώσης λειτουργία.

Το δεύτερο είναι το αίσθημα ευθύνης που μου αναλογεί ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου, που το μοιράζομαι με τους συναδέλφους Αντιπρυτάνεις, αλλά και όλο το προσωπικό του Ιδρύματος, να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επιστροφή σας σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου θα μπορείτε απερίσπαστοι να αφοσιωθείτε στις σπουδές σας.

Επιστρέψαμε όλοι πάλι από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 στους γνωστούς χώρους του Πανεπιστημίου, παρά το γεγονός ότι η πανδημία δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί πλήρως. Αυτό συμβαίνει χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες χιλιάδων επιστημόνων που κατόρθωσαν να ανακόψουν το θανατηφόρο κύμα του κορωνοϊού, με την ανακάλυψη εμβολίων και φαρμακευτικών αγωγών, που αργά ή γρήγορα θα περιορίσουν στο ελάχιστο τους κινδύνους της ασθένειας αυτής.

Είναι ήδη γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μας έχει εμβολιαστεί και με τον τρόπο αυτόν έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό τείχος ανάσχεσης του κορωνοϊού. Προτρέπω με έμφαση όλους τους υπόλοιπους όχι μόνον να εμβολιαστούν, αλλά επιπλέον να πείσουν και όσους γνωστούς και φίλους δεν το έχουν κάνει, να προχωρήσουν στο πλέον αποφασιστικό βήμα για να διώξουμε όλοι μαζί τον εφιάλτη.

Τόσο οι Πρυτανικές Αρχές όσο και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο καταβάλαμε και συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή, απρόσκοπτη και κυρίως ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων με διά ζώσης διαδικασίες. Πιστεύουμε ότι και εσείς θα θελήσετε να ανταποκριθείτε στις προσπάθειες αυτές, ώστε να μη χρειαστεί να οπισθοδρομήσουμε και πάλι σε καταστάσεις καραντίνας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Είναι στο χέρι όλων μας να διατηρήσουμε ασφαλείς συνθήκες και να επικεντρωθούμε στην ουσία, που δεν είναι άλλη από τη σωστή και πλήρη εκπαίδευσή σας στους επιστημονικούς τομείς που έχετε επιλέξει να σπουδάσετε, μέσα σε ένα γόνιμο ακαδημαϊκό περιβάλλον, που καλλιεργεί ένα πολύπτυχο γνώσεων, έρευνας, δημιουργίας, καινοτομίας, συνεργασίας και εξωστρέφειας.

Κλείνοντας αυτόν το σύντομο χαιρετισμό, θέλω να κάνω μια τελευταία έκκληση, να τηρείτε και εσείς, όπως τηρούμε και όλοι μας, τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται για την ασφάλεια όλων μας και ιδιαίτερα αυτών που είναι περισσότερο ευπαθείς. Ενημερωθείτε σχετικά από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, από τους καθηγητές και από τους συμφοιτητές σας. Μην επαναπαύεστε και μην αμελείτε την προσωπική σας υγιεινή. Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Να επαναλάβω και πάλι, όσοι δεν έχετε εμβολιαστεί, σας προτρέπω να το κάνετε το ταχύτερο.

Με την προσπάθεια όλων μας, ελπίζω και πιστεύω ότι το εξάμηνο αυτό θα είναι το τελευταίο που θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα.

Εύχομαι σε όλες και όλους σας καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font