Η FOSSCOMM 2021 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 13-14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Η FOSSCOMM 2021 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 13-14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

H FOSSCOMM 2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 13-14 Νοεμβρίου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

H FOSSCOMM είναι ένα ετήσιο συνέδριο που στοχεύει

στην γνωριμία μεταξύ των κοινοτήτων, των συλλόγων και των ερευνητικών και αναπτυξιακών ομάδων που ασχολούνται με το Ελεύθερο Λογισμικό τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο,

την προβολή της χρησιμότητας και την αναγκαιότητας της χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, όπως επίσης και

την ανάδειξη νέων τάσεων και την προσέλκυση νέων μέλων στις κοινότητες, με στόχο την συνεισφορά όλο και περισσότερου ελεύθερου κώδικα για όλους.

Συμμετέχουν κοινότητες που ασχολούνται με το ΕΛ/ΛΑΚ και νέοι προγραμματιστές από το ακαδημαϊκό χώρο, και το παρακολουθούν κάθε χρόνο περισσότεροι από 1000 σύνεδροι. Γίνεται παρουσίαση των τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο, καινοτόμων ιδεών, συλλογή προτάσεων για την προώθηση και την προβολή του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και αποκόμιση γνώσεων μέσω παρουσιάσεων και workshops.

Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων που διαθέτουν στη χρήση λογισμικών και υπολογιστών.

Έχουν πραγματοποιηθεί 13 παλαιότερες FOSSCOMM [1] ξεκινώντας από την Αθήνα (2008 στο ΕΜΠ [2]), μέχρι την περσινή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2020.fosscomm.gr [3]). Η συμμετοχή στη FOSSCOMM είναι δωρεάν και όλα τα έξοδα διεξαγωγής καλύπτονται από δωρεές και χορηγίες. Η διοργάνωση γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές.

Για περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις δείτε το https://2021.fosscomm.gr
Facebook: https://www.facebook.com/Fosscommgr
Twitter: https://twitter.com/fosscomm2021
E-mail: info@fosscomm.gr

[1] https://fosscomm.gr/arxeio-fosscomm
[2] https://web.archive.org/web/20110327121204/http://first.fosscomm.gr
[3] https://2020.fosscomm.gr