Πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΧΟΠΑ Ήρωες 112 για κατάκτηση Ρεκόρ Γκίνες


Πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΧΟΠΑ Ήρωες 112 για κατάκτηση Ρεκόρ Γκίνες

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΧΟΠΑ Ήρωες 112, το οποίο δημιουργήθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Angels, έχει στόχο να εκπαιδεύσει ένα εκατομμύριο παιδιά από όλον τον κόσμο ώστε να αναγνωρίζουν τα βασικά συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου και να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της άμεσης δράσης που πρέπει να έχουμε όταν κάποιος παθαίνει εγκεφαλικό. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το 2019, σταδιακά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα σε πάνω από 280 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και 8.000 μαθητές ενώ πλέον υλοποιείται σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων η Νότια Αφρική, Καναδάς, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισλανδία, Σιγκαπούρη κ.α..

Προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να γνωστοποιηθεί η δράση μας, με στόχο την ένταξη περισσότερων σχολείων και επομένως την εκπαίδευση περισσότερων ανθρώπων στο σημαντικό ζήτημα του εγκεφαλικού επεισοδίου, προσκαλούμε όλο τον κόσμο να ανεβάσει φωτογραφίες φορώντας μάσκες υπερηρώων (οποιωνδήποτε ηρώων). Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην κατάκτηση ενός Ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records) για το μεγαλύτερο διαδικτυακό (online) φωτογραφικό άλμπουμ (20.000 φωτογραφιών) με ανθρώπους που φορούν μάσκα υπερήρωα. Η ιστοσελίδα που μπαίνετε για να ανεβάσετε φωτογραφία είναι https://recordattempt.fastheroes.com/gr/. Ανεβάζοντας 4 φωτογραφίες, λαμβάνετε πιστοποιητικό συμμετοχής με το όνομά σας σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια! Αν δεν έχετε μάσκα σούπερ ήρωα, μπορείτε να βρείτε εδώ μία, να την εκτυπώσετε και να τη χρησιμοποιήσετε https://recordattempt.fastheroes.com/gr/mask.

Η κυρία Πρώιου Χαρίκλεια, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Επιστημονικά Υπεύθυνη του έργου, δήλωσε: «Η εκπαίδευση των παιδιών έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας πολύτιμος τρόπος εκπαίδευσης της κοινωνίας αναφορικά με τα εγκεφαλικά. Με την εφαρμογή της εκστρατείας Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112 σε σχολεία στην Ελλάδα, μπορέσαμε να βελτιώσουμε τη γνώση του κοινού για τα τρία βασικά συμπτώματα του εγκεφαλικού από το 38% στο 85%. Το σημαντικότερο όλον είναι ότι, μετά την παρέμβασή μας, κάθε οικογένεια έμαθε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, μια βελτίωση της τάξης του 60%.».

Ανεβάστε μία φωτογραφία και βοηθήστε μας να μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα ζωής!

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Τσακπουνίδου Καλλιόπη, Συντονίστρια του προγράμματος ΧΟΠΑ Ήρωες 112 στην Ελλάδα, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (tsakpounidoukalliopi@uom.edu.grfastheroesgr@fastheroes112.com).        

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font