Αξιοσημείωτη η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Αξιοσημείωτη η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

Αξιοσημείωτη η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αξιοσημείωτη θα είναι φέτος η παρουσία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, τόσο με το περίπτερο που θα φιλοξενεί τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όσο και με συμμετοχή μελών του διδακτικού - ερευνητικού του προσωπικού σε εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων.

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί ξανά διά ζώσης από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου 2021στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα έχουν συνεχή παρουσία στο Περίπτερο 13 / stand 18.

Επιπλέον, θα διοργανώσουν και παράλληλη εκδήλωση την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00 στο Περίπτερο 15, αίθουσα ΒΑΒΕΛ / εξώστης, με θέμα «Η Τέχνη και ο Πολιτισμός μετά τον Covid 19. Τα βιβλία που πλαισιώνουν την σχέση πολίτη και Πολιτισμού».

Καλεσμένοι της εκδήλωσης, υπό το συντονισμό της Διευθύντριας των Εκδόσεων, Ιωάννας Δανδέλια, θα είναι οι: Σταυρούλα Μαυρογένη, Αν. Καθηγήτρια Παν. Μακεδονίας, Διευθύντρια Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη, Δρ Πρόδρομος Μοναστηρίδης, Προϊστάμενος Τμήματος Marketing και Χορηγιών Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, συγγραφέας του βιβλίου «Μάρκετινγκ, Καινοτομία και Πολιτισμός» από τις Εκδόσεις Παν. Μακεδονίας, Ηρακλής Παπαϊωάννου, Επιμελητής και Υπεύθυνος Αρχείου Συλλογών  MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και Κώστας Παρχαρίδης, Ιδιοκτήτης Chalkosgallery, Μέλος ΔΣ MOMus.

Λίγο νωρίτερα από αυτήν την εκδήλωση, στις 17:00, πάλι την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου,η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Μαυρογένη θα είναι ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού για το επετειακό έτος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, στη μεγάλη αίθουσα της Έκθεσης (Αίθουσα Δ. Σολωμός, περίπτερο 13).

Σε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις  θα λάβει μέρος και η Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Φωτεινή Τσιμπιρίδου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, 16:00-17:00 στην Αίθουσα Κόσμος (Περίπτερο 14), η κ. Τσιμπιρίδου θα συμμετάσχει στη συζήτηση για το βιβλίο της Χαντάν Τσαγλαγιάν, «Γυναίκες στο κουρδικό κίνημα, μητέρες, συντρόφισσες, θεές». Μαζί της, η συγγραφέας του βιβλίου Handan Çağlayan, η  Μαρίνα Μεϊντάνη, δημοσιογράφος, infolibre/Ασύντακτος Τύπος, μέλος Δ.ΣΠΟΕΣΥ και Δανάη Σιώζιου, συγγραφέας, υπό τον συντονισμό της Κατερίνας Σεργίδου, εκδόσεις Redmarks.

Επίσης, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 13:00-14:00, στο Περίπτερο 13-Φιλολογικό Καφενείο, η κ. Τσιμπιρίδου θα είναι ομιλήτρια-συντονίστρια στη λογοτεχνική συνάντηση με την DjaïliA MADOU AMAL, νικήτρια του 2ου Βραβείου Γκονκούρ της Ελλάδος για το μυθιστόρημά της Les Impatientes.

Η Ντζαϊλία Μαντού Αμάλ (DjailiA MADOU AMAL), συγγραφέας από το Καμερούν, αγωνίζεται ενάντια στις κοινωνικές διακρίσεις και για την βελτίωση της θέσης των γυναικών στο Σαχέλ. Το μυθιστόρημά της LesImpatientes (Βραβείο Μαθητών-τριών Λυκείου, 2020) πραγματεύεται θέματα ενδοοικογενειακής βίας στις πολυγαμικές οικογένειες. Με την ευαισθησία της συμπαρίσταται στον σκληρό αγώνα για τη χειραφέτηση των γυναικών στο Σαχέλ και, γενικότερα, στην Αφρική.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font