Ένα ακόμη πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για μαθητές/τριες από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αυτή τη φορά Χριστουγεννιάτικο!


Ένα ακόμη πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για μαθητές/τριες από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αυτή τη φορά Χριστουγεννιάτικο!

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ο 10ος κύκλος του Teen Business School είναι γεγονός! Πρόκειται για το Νο1 βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ThesSummerSchool που αλλάζει πλέον όνομα και, ταυτόχρονα, διευρύνει τους στόχους του!  Από τη Δευτέρα 27 έως την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, για 16 ώρες, νέοι και νέες 14 έως 18 ετών θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν, εξ αποστάσεως, τα πρώτα τους βήματα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας! Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της περιόδου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Teen Business School δίνει την ευκαιρία διαδικτυακής παρακολούθησης από την άνεση και την ασφάλεια του προσωπικού χώρου, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας φέρνει σε επαφή τη δευτεροβάθμια με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δίνοντας στους μαθητές και μαθήτριες την ευκαιρία να αποκτήσουν σφαιρικές γνώσεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν τις σπουδές τους, καθώς και την είσοδό τους στον κόσμο του επιχειρείν και της καινοτομίας.

Το επιχειρηματικό ταξίδι των δυνητικών, νέων επιχειρηματιών περιλαμβάνει πληθώρα διαλέξεων και διαδραστικών ομιλιών πάνω σε ζητήματα που αφορούν την επιλογή καριέρας, την σημασία της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Καταξιωμένοι εισηγητές από τον χώρο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων έρχονται να μοιραστούν με τους νεαρούς μαθητές τις γνώσεις και την εμπειρία τους, να τους καθοδηγήσουν και να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν το μυστικό της επιτυχίας.

Το 10ο Teen Business School θα υλοποιηθεί με την χορηγική, αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη των εταιρειών KLEEMANN, EXELIXIS, ΚΡΙΤΙΚΗ, EMPLOY EDU, 2ence, ERGON blog και υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΕΚΚ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθητές και οι μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο της δημιουργίας και των επιχειρήσεων, να έρθουν σε επαφή με άτομα του χώρου αυτού και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους, μέσω και του ηλεκτρονικού πιστοποιητικού συμμετοχής, που θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες! Όσοι είναι ακόμη διστακτικοί, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος και να διαπιστώσουν ότι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις προηγούμενες διοργανώσεις, έμειναν κατενθουσιασμένα. Οι δε γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να κάνουν όχι μόνον ένα εξαιρετικά χρήσιμο, αλλά και πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δώρο στα παιδιά τους.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό υπάρχει στην ιστοσελίδα https://teenbusinessschool.gr, καθώς και τη σελίδα του Teen Business School στο Facebook (https://www.facebook.com/teenbusinessschool).

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font