Επίκαιρη και με καλό σκοπό η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Επίκαιρη και  με καλό σκοπό η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη, Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021

Μέσα σε μια θερμή και εγκάρδια ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει στις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν, πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ξανά διά ζώσης έπειτα από δύο χρόνια, με την παρουσία πλήθους φοιτητών/τριών, εργαζομένων, των Πρυτανικών Αρχών και του δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτετζίδη.

Η φετινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ενίσχυση δομών φιλοξενίας και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης για κακοποιημένες γυναίκες. Δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μαζί με τις ευχές που ανταλλάσσονταν, η εθελοντική ομάδα φοιτητών/φοιτητριών της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα φοιτητριών της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, διέθεταν χειροποίητα είδη προς πώληση, για την κάλυψη βασικών αναγκών των Ξενώνων Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Επιπλέον, στη γιορτή συμμετείχε και η Ίριδα - Κέντρο Γυναικών σε συνεργασία με την Naomi Workshop Thessaloniki, με χειροποίητες δημιουργίες από τις γυναίκες - μέλη της κοινότητάς τους.

Την εκδήλωση «έκλεψαν» τα παιδάκια του προγράμματος «ΒΙΟΛΙΣΤΕΣ» του «BABY ARTIST Πανεπιστημίου Μακεδονίας», που με τα βιολιά τους έπαιξαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη της επιστημονικά υπεύθυνης του προγράμματος καθηγήτριας Λελούδας Στάμου, του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Εξίσου θετικές εντυπώσεις προκάλεσαν και τα χριστουγεννιάτικα χορωδιακά έργα, από τα μέλη της χορωδίας του μαθήματος «Βασικές Αρχές Φωνητικής Αγωγής», υπό την επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας Μαρίας - Έμμας Μελιγκοπούλου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και υπό τη διεύθυνση της τριτοετούς φοιτήτριας ειδίκευσης Διεύθυνσης Χορωδίας, Στέλλας Τζίνα.

Με το τέλος της εκδήλωσης, στις σύντομες δηλώσεις του ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Κατρανίδης, τόνισε ότι «στόχος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι να προσφέρει κάτι παραπάνω από απλές γνώσεις, είναι να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας καλύτερης και περισσότερο ανθρώπινης κοινωνίας». Ο ίδιος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, όχι μόνο για την παρουσία του αλλά και για την συμβολή του στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως  το BABY ARTIST, που πραγματοποιείται σε εγκαταστάσεις του δήμου.

Ευχαριστώντας με την σειρά του τον Πρύτανη, ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, επισήμανε ότι το δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας Χορτιάτη ομόφωνα υποστήριξε τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα πανεπιστήμια, ενώ, παράλληλα, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την ποιότητα της γιορτής και τη σημαντική σημασία της.

 


 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες της εκδήλωσης:

Φ1: Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη φετινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Φ2: Η φετινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ενίσχυση δομών φιλοξενίας και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης για κακοποιημένες γυναίκες

Φ3: Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Κατρανίδης και ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ενημερώθηκαν για τις δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών

Φ4: Την εκδήλωση «έκλεψαν» τα παιδάκια του προγράμματος «ΒΙΟΛΙΣΤΕΣ» του «BABY ARTIST Πανεπιστημίου Μακεδονίας»

Φ5: Χριστουγεννιάτικα χορωδιακά έργα παρουσιάστηκαν από τα μέλη της χορωδίας του μαθήματος «Βασικές Αρχές Φωνητικής Αγωγής»