ΈΚΘΕΣΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 2022-ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΈΚΘΕΣΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 2022-ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έκθεση για τις Σπουδές στη Γαλλία2022

 

  • Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 διαδικτυακά: www.ifg.gr
  • Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα με φυσική παρουσία(*) 
  • Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 με φυσική παρουσία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

 

Η Γαλλία αποτελεί μία από τις λίγες μεγάλες χώρες που συνέχισε να υποδέχεται φοιτητές από το εξωτερικό και να τους παρέχει έναν ελάχιστο αριθμό μαθημάτων δια ζώσης.

 

Στο περίπλοκο υγειονομικό τοπίο που σχετίζεται με την πανδημία Covid 19, η Γαλλία αποτελεί μία από τις λίγες μεγάλες χώρες που συνέχισε να υποδέχεται φοιτητές από το εξωτερικό και να τους παρέχει έναν ελάχιστο αριθμό μαθημάτων δια ζώσης. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στη Γαλλία δε μειώθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, αντίθετα σημείωσε σημαντική αύξηση. Οι νέοι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τη Γαλλία και εκτίμησαν τόσο την ευελιξία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όσο και τη στήριξη που έλαβαν από το εκπαιδευτικό και από το διοικητικό προσωπικό.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε την πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια»,την οποία, ανέπτυξαν από το 2019 και, ύστερα από την προκήρυξη δύο προσκλήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από κοινού, Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα.Πρόκειται για διακρατικές συμμαχίες που θα αποτελέσουν τα πανεπιστήμια του μέλλοντος προωθώντας τις ευρωπαϊκές αξίες και την ευρωπαϊκή ταυτότητα και φέρνοντας καινοτομία στην έρευνα, ποιότητα, εξωστρέφεια  και ανταγωνιστικότητα στην ευρωπαϊκή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτή τη στιγμή είναι μία από τις πλέον εμβληματικές πρωτοβουλίες της Ε.Ε., η Ελλάδα και η Γαλλία συμμετέχουν σε πολλά εξ ‘αυτών και στοχεύουν στο φιλόδοξο όραμα της οικοδόμησης ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, πέντε ελληνικά πανεπιστήμια συμμετέχουν σε πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές πανεπιστημιακές συμμαχίες συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας (ATHENA, CIVIS, CONEXUS, EPICUR, ERUA).

*ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

 

Πλοήγηση στην πλατφόρμα και δωρεάν εγγραφή για τον προγραμματισμό ραντεβού από την 1η Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου: ifg.gr

 

Με βάση τις οδηγίες των ελληνικών αρχών, η είσοδος στο Γαλλικό Ινστιτούτο επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

 

Για την είσοδο στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, καθώς και ο έλεγχος όλων των χειραποσκευών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί θερμομέτρηση κατά την είσοδο.

 

Η χρήση μάσκας (FFP2) είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

 

Ακολουθήστε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος:

Facebook | Instagram | YouTube | Twitter | LinkedIn | Spotify  | Deezer

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font