Μόνο νικητές είχε το διήμερο παιχνίδι καριέρας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Μόνο νικητές είχε το διήμερο παιχνίδι καριέρας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022

Με τον τίτλο «Μπες στο παιχνίδι» το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υποδέχθηκε περισσότερους από 400 φοιτητές και φοιτήτριες, καθώς και νέους αποφοίτους στην διαδικτυακή εκδοχή ενός απόλυτα επιτυχημένου θεσμού, τις Ημέρες Καριέρας.

Στη διάρκεια του προηγούμενου διημέρου, 29 και 30 Μαρτίου 2022, 72 εκπρόσωποι εταιριών παρουσίασαν ευκαιρίες σταδιοδρομίας και θέσεις εργασίας όπως και πρακτικής άσκησης στις εταιρίες τους και απάντησαν σε ερωτήσεις φοιτητών για τα βήματα που θα πρέπει να κάνουν, ώστε να μεταβούν αποτελεσματικά από τις σπουδές στον επαγγελματικό χώρο που επιθυμούν.

Επιπλέον έγιναν εταιρικές παρουσιάσεις και ομιλίες σε θέματα συμβουλευτικής υποστήριξης και προετοιμασίας των συμμετεχόντων, για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Στελέχη επιλογής προσωπικού και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και φορέων συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις νέες τάσεις σε επαγγέλματα, τις προοπτικές ζήτησης ειδικοτήτων, τις τεχνικές και τα εργαλεία διεκδίκησης μιας θέσης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με επιλεγμένους υποψηφίους, ενώ οι εταιρίες και οι φορείς συνέλεξαν το σύνολο των βιογραφικών σημειωμάτων των συμμετεχόντων, ώστε να τα αξιολογήσουν και να τα αξιοποιήσουν ανάλογα με τις ανάγκες  τους σε μελλοντικό χρόνο.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font