Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ετοιμάζει για τη ζωή: Βιωματική ανάπτυξη δεξιοτήτων στη φύση


Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ετοιμάζει για τη ζωή: Βιωματική ανάπτυξη δεξιοτήτων στη φύση

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022

Στην ανάπτυξη απαραίτητων δεξιοτήτων σταδιοδρομίας όπως η επικοινωνία, η κριτική –δημιουργική σκέψη, η υπευθυνότητα, η πρωτοβουλία, η συνεργασία, η λήψη απόφασης, η προσαρμοστικότητα και η ενσυναίσθηση, ασκήθηκαν περίπου 30 φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συμμετέχοντας το διάστημα 8 με 10 Απριλίου 2022, σε καινοτόμο εκπαιδευτικό τριήμερο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής και Σταδιοδρομίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στους Τοξότες της Ξάνθης.

Για την υλοποίηση του σεμιναρίου, το οποίο οργανώθηκε από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ιωάννα Παπαβασιλείου, αξιοποιήθηκαν αποκλειστικά συμμετοχικές και βιωματικές τεχνικές για εξωτερικό (φύση) και εσωτερικό χώρο, μακριά από τη συμβατική αίθουσα διδασκαλίας.

Την εκπαίδευση υλοποίησαν οι Χριστίνα Ζουρνά, Υπ. Διδάκτωρ ΕΚΠ, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, με ειδίκευση στο Εκπαιδευτικό Δράμα, Ερικαίτη Φίντζου, Στέλεχος Ανθρώπινου Δυναμικού - Υπεύθυνη Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων σε θέματα ΕΚΟ, Σοφία Τσώλη, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Business Coach και Αγλαΐα Χατζηϊωάννου, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Σύμβουλος Ολόπλευρης Συμπεριληπτικής Σεξουαλικής Αγωγής. Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι Coco-Mat Greece, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Χούτος catering, Κάντζας Supermarket, ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης ΑΕ.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font