Οι Πρυτανικές Αρχές στην Κεντρική Εκδήλωση Μνήμης για την "107η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων"


Οι Πρυτανικές Αρχές στην Κεντρική Εκδήλωση Μνήμης για την

Την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. η Κεντρική Εκδήλωση για την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Στην Εκδήλωση, που οργανώθηκε από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Δημήτρης Καιρίδης, με θέμα «Η Γενοκτονία, η άρνησή της και η σημερινή Τουρκία: Πολιτικές και γεωστρατηγικές επεκτάσεις».

Συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης “MOUSA”.

Μετά την κεντρική εκδήλωση ακολούθησε σιωπηρή πορεία προς το Γ΄ Σώμα Στρατού και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τους κ.κ.: Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γενικούς Προξένους, Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Πρόεδρο Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Πρόεδρο Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης έλαβαν χώρα οι παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις:

Πέμπτη 14 Απριλίου - Κυριακή 17 Απριλίου 2022 (Πλατεία Αριστοτέλους)

Λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου, με ευθύνη της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος / Τ.Ο. «Σ. Τεχλιριάν».

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Δ ο ξ ο λ ο γ ί α χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Στεπανός Πασαγιάν στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας.

Ο μ ι λ ί α από την Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευή Λ. Πατουλίδου

Πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο, με πρωτοβουλία της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος / Τ.Ο. «Σ. Τεχλιριάν».

Κυριακή 17 Απριλίου 2022
Εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοβουλία του Αρμενικού Σταυρού Ελέους / Παράρτημα «ΑΝΙ» Θεσσαλονίκης στο Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητής Δημήτριος Χανδράκης, ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα των συνδιοργανωτών, τίμησε με την παρουσία του την Κεντρική Εκδήλωση Μνήμης και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font