Η Ορχήστρα Εγχόρδων του Τμήματος ΜΕΤ θα ανοίξει εκδήλωση για τον Άλμπερτ Μπουρλά


Η Ορχήστρα Εγχόρδων του Τμήματος ΜΕΤ θα ανοίξει εκδήλωση για τον Άλμπερτ Μπουρλά

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Με την καλλιτεχνική συμβολή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα ανοίξει η εκδήλωση που συνδιοργανώνει μεθαύριο Κυριακή ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ και n Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ο δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και CEO της Pfizer, θα αναγορευθεί επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 74ης επετείου από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, θα ξεκινήσει με το μουσικό της μέρος, στο οποίο η Ορχήστρα Εγχόρδων ΤΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει έργα σε μουσική προετοιμασία του καθηγητή Δημητρίου Χανδράκη. Σολίστ θα είναι η μεσόφωνος, αν. καθηγήτρια Αγγελική Καθαρίου, ενώ την μουσική διεύθυνση θα έχει ο καθηγητής Γεώργιος Βράνος.

Θα παρουσιαστούν τα έργα:

F. Mendelssohn: Συμφωνία αριθμός 10 για έγχορδα σε σι ελάσσονα

K. Weill: Yukali για μεσόφωνο και έγχορδα, σε μεταγραφή από τον Σάκη Νεγκρίν

Oseh Shalom: Παραδοσιακή εβραϊκή μελωδία, σε μεταγραφή για  μεσόφωνο και έγχορδα από τον Herbert Gardner

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Μαΐου 2022, στις 12 μ. στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και CEO της Pfizer, τον οποίο ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ θα αναγορεύσει επίτιμο Πρόεδρό του και ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα: «Η επένδυση στην καινοτομία πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας».

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν η δρ. Γιάννα Παναγοπούλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ο Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίνα Παπαδάκη.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font