Οι Πρυτανικές Αρχές στην Αναγόρευση του Δρ Άλμπερτ Μπουρλά σε Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ


Οι Πρυτανικές Αρχές στην Αναγόρευση του Δρ Άλμπερτ Μπουρλά σε Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ

Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ αναγορεύτηκε την Κυριακή 22 Μαΐου ο Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση, άνοιξε με την καλλιτεχνική συμβολή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ειδικότερα, ξεκίνησε με το μουσικό της μέρος, στο οποίο η Ορχήστρα Εγχόρδων ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ παρουσίασε έργα σε μουσική προετοιμασία του Καθηγητή Δημητρίου Χανδράκη. Σολίστ ήταν η μεσόφωνος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αγγελική Καθαρίου, ενώ τη μουσική διεύθυνση είχε ο Καθηγητής Γεώργιος Βράνος.

Παρουσιάστηκαν τα έργα: F. Mendelssohn: Συμφωνία αριθμός 10 για έγχορδα σε σι ελάσσονα, K. Weill: Yukali για μεσόφωνο και έγχορδα, σε μεταγραφή από τον Σάκη Νεγκρίν και Oseh Shalom: Παραδοσιακή εβραϊκή μελωδία, σε μεταγραφή για μεσόφωνο και έγχορδα από τον Herbert Gardner.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητής Δημήτριος Χανδράκης.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font