Οι Πρυτανικές Αρχές στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης


Οι Πρυτανικές Αρχές στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στην πόλη για μια ακόμη χρονιά, στις 3, 4 και 5 Ιουνίου, και μέσα από τους Δρόμους της Μουσικής, τους Δρόμους του Θεάτρου, τους Δρόμους των Εικαστικών καθώς και τον 6ο Μοναδικό Αγώνα Δρόμου Μνημείων, ανέδειξε τα Μνημεία της Θεσσαλονίκης. Όλες οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις προσφέρθηκαν χωρίς εισιτήριο εισόδου, ενώ για τη συμμετοχή στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων το κόστος εγγραφής ήταν 15 ευρώ.

Δρόμοι της Μουσικής

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ μας επανασύστησε τα μνημεία της Άνω Πόλης μέσα από μια μουσική σκυταλοδρομία. Το Σάββατο 4 Ιουνίου στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ορφανού (προαύλιο) πραγματοποιήθηκε συναυλία με μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου των φοιτητών της Κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής ΜΕΤ. Την ίδια μέρα η ορχήστρα πνευστών ΜΕΤ παρουσίασε στο Επταπύργιο πρωτότυπα έργα Ελλήνων συνθετών για ορχήστρα πνευστών και η Big Band μας υποδέχτηκε με γνωστά και λιγότερο γνωστά έργα για τζαζ ορχήστρα.

Yedi Kule Conquest - Αγώνας Δρόμου Μνημείων

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 επέστρεψε ο Μοναδικός  Αγώνας Δρόμου Μνημείων Θεσσαλονίκης Yedi Kule Conquest! Η διαδρομή του αγώνα πέρασε από 8 Μνημεία: Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινό Λουτρό, Άγιος Νικόλαος Ορφανός, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου).

Δρόμοι του Θεάτρου

Οι φοιτητές και οι φοιτητριες του Τμήματος Θεάτρου στο πλαίσιο του μαθήματος ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ V, και του «Έτους Καμπανέλλη», παρουσίασαν το αρχαίο έθιμο μονόπρακτο του έργου «Γράμμα στον Ορέστη» σε σκηνοθεσία / σκηνική διδασκαλία Χριστίνας Χατζηβασιλείου σε μια site specific παράσταση σχεδιασμένη για το χώρο του Ισλαχανέ την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 20:00.

Δρόμοι των Εικαστικών

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΑΠΘ παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Τα Μνημεία και εγώ. Ανάκληση και ερμηνεία της Μνήμης». Η έκθεση θα παραμείνει στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ για όλο τον μήνα Ιούνιο. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Τετάρτη 1η Ιουνίου και ώρα 20:00.

Διοργάνωση - Πολιτιστικός Σύλλογος “ΊΑΜΟΣ”. Συνδιοργάνωση - Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Με την υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τις εκδηλώσεις του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης, τίμησε με την παρουσία του, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητής Δημήτριος Χανδράκης.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font