Έρευνα, καινοτομία και κοινωνική δράση θα βρεθούν στο επίκεντρο της συμμετοχής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 86η ΔΕΘ


Έρευνα, καινοτομία και κοινωνική δράση θα βρεθούν στο επίκεντρο της συμμετοχής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 86η ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022

Μέσω παρουσιάσεων, οι οποίες θα καλύπτουν ευρύ φάσμα επιστημονικών και ερευνητικών projects, τεχνολογικών επιτευγμάτων και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα συμμετάσχει και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την 86η διοργάνωσή της.

Τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που θα βρίσκονται στο Περίπτερο 14 - θέση 8, θα γίνουν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη, αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10 το πρωί.

Στα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν υπό τους ήχους μουσικού προγράμματος που θα ερμηνεύουν φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Ιδρύματος, θα παραβρίσκονται οι Πρυτανικές Αρχές, Κοσμήτορες και Πρόεδροι Τμημάτων, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, όπως και άλλα μέλη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κατρανίδης, «η παρουσία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 86η ΔΕΘ σηματοδοτεί για ακόμη μια φορά την προσήλωση του Ιδρύματος στην εξωστρέφεια, η οποία, μεταξύ άλλων, σημαίνει σύνδεση, στενή συνεργασία και ενεργό συμμετοχή στους οικονομικούς και παραγωγικούς θεσμούς και φορείς της πόλης. Η Διεθνής Έκθεση είναι ίσως ο εμβληματικότερος από αυτούς, καθώς αποτελεί ένα διαχρονικό θεσμό όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Στη φετινή διοργάνωση με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα έχει ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα να παρουσιάσει στο κοινό τα νέα του επιτεύγματα στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, αλλά και να φιλοξενήσει στο χώρο του περιπτέρου του εκδηλώσεις που θα φέρουν σε επαφή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων επιστήμονες, επιχειρηματίες αλλά και απλούς επισκέπτες».

Όπως είναι φυσικό, το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς επίσης και τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενημέρωση σχετικά με νέα, ελληνικά και αγγλόφωνα, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Έμφαση θα δοθεί τέλος στα θερινά σεμινάρια (summer schools) νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως και στα προγράμματα επιμόρφωσης, διά βίου μάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης ενηλίκων.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font