Και σε μαθητές δημοτικού επεκτείνεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ηγεσία «Diploma in Leadership Skills»


Και σε μαθητές δημοτικού επεκτείνεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ηγεσία «Diploma in Leadership Skills»

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022

Tο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για εξειδίκευση στην ηγεσία, «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο», που επί μια δεκαετία επιμόρφωνε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από φέτος θα συμπεριλάβει για πρώτη χρονιά και μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, με τις συνεντεύξεις επιλογής των υποψηφίων να ολοκληρώνονται την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Για φέτος θα επιλεγούν να συμμετάσχουν 20 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη τη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και 10 μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον πρώτο κύκλο του νέου προγράμματος «Leaders of Today».

Το πρόγραμμα «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο», το οποίο λειτουργεί από το 2013, έχει στόχο να προάγει την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των ηγετικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις οι μαθητές βιώνουν την ηγεσία και εξειδικεύονται στην ομαδική εργασία, την επικοινωνία, την επίλυση συγκρούσεων, την λήψη αποφάσεων, την ομιλία σε κοινό και τη διαχείριση των συναισθημάτων.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, τηρείται σειρά προτεραιότητας για τη συνέντευξη επιλογής των συμμετεχόντων

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Dr. Anthony Montgomery, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συνεργάτες του προγράμματος είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: childrenleaders@uom.edu.gr, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό: 6978-200.866.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font