Πάνω από 450 φοιτητές και φοιτήτριες στην κεντρική εκδήλωση της Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών


Πάνω από 450 φοιτητές και φοιτήτριες στην κεντρική εκδήλωση της Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022

Κατάμεστοι από νέους φοιτητές και νέες φοιτήτριες ήταν σήμερα το πρωί όλοι οι χώροι του Αμφιθεάτρου Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο έχει χωρητικότητα 450 προσώπων, κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης της Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών, αποτελώντας μια από τις πολυπληθέστερες αντίστοιχες τελετές.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται κάθε φορά στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους με τη συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Συλλόγου Φοιτητών του Ιδρύματος, περιλάμβανε χαιρετισμούς, βραβεύσεις και συμβουλευτική ομιλία παλαιότερης αποφοίτου του Ιδρύματος.

Την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2022-2023 έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «κρούοντας τον κώδωνα», της παλιάς Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, ο Πρύτανης στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες και τους συνεχάρη για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα δυναμικό, πρωτοπόρο και εξωστρεφές δημόσιο ΑΕΙ. Τους κάλεσε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια φοίτησής τους και τους προέτρεψε να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρακολουθώντας συστηματικά τα μαθήματά τους, κάνοντας καινούργιες γνωριμίες, λαμβάνοντας μέρος στις ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες όχι μόνον εντός του Πανεπιστημίου αλλά και έξω από αυτό σε συνεργασία με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας με τους οποίους έχει αναπτύξει το Ίδρυμα σχέσεις. Τέλος, τους κάλεσε να τηρούν όσο περισσότερο τα μέτρα υγιεινής και να φορούν όπου είναι δυνατόν μάσκα προστασίας, καθώς, όπως τόνισε, η πανδημία δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμη και οφείλουμε να προστατεύουμε όχι μόνον τους εαυτούς μας αλλά και αυτούς που είναι ευπαθέστεροι από εμάς.

Χαιρετισμό στους νέους συναδέλφους τους απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Γιάννης Ολύμπιος, η Αντιπρόεδρος, Κατερίνα Γκότσε και η Γραμματέας του Συλλόγου, Εβελίνα Μήτση, οι οποίοι περιέγραψαν τη ζωή στο Πανεπιστήμιο, τις δυνατότητες που ανοίγονται στους νέους φοιτητές, καθώς και τις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ακολούθησε η βράβευση των πρωτευσάντων, τόσο από τα ΓΕΛ όσο και από τα ΕΠΑΛ. Οι Πρυτανικές Αρχές, οι Κοσμήτορες των Σχολών και οι Προέδροι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου τούς επέδωσαν επαίνους, ενώ οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δώρισαν από ένα βιβλίο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία της παλαιάς απόφοιτου του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, της Μαρίας Σαπαντζή, με θέμα «The Next Right Thing». Κατά την ομιλία της, η κ. Σαπαντζή αναφέρθηκε με ζωντανά παραδείγματα στην προσωπική της πορεία, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο, μέχρι τη θέση της Operations Manager, Global Business Services στην εταιρία Pfizer, όπου εργάζεται σήμερα.

 

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εκδήλωση

F01: Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «κρούει τον κώδωνα» της παλιάς ΑΒΣΘ, κηρύσσοντας την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2022-2023

F02,03: Οι Πρυτανικές Αρχές, οι Κοσμήτορες των Σχολών και οι Πρόεδροι των Τμημάτων επέδωσαν επαίνους και δώρα στους πρωτεύσαντες και τις πρωτεύσασες

F04: Περισσότεροι από 450 φοιτητές και φοιτήτριες έλαβαν μέρος στη φετινή κεντρική εκδήλωση της Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών

F05: Η παλαιά απόφοιτος, Μαρία Σαπαντζή, αναφέρθηκε με ζωντανά παραδείγματα στην προσωπική της πορεία, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

F01

F01

F02

F02

F03

F03

F04

F04

F05

F05

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font