Οι Πρυτανικές Αρχές στην εκδήλωση «Δημήτριον Yμνήσωμεν» για τον Προστάτη και Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο


Οι Πρυτανικές Αρχές στην εκδήλωση «Δημήτριον Yμνήσωμεν» για τον Προστάτη και Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο

«Δημήτριον υμνήσωμεν» ήταν ο τίτλος της μεγάλης εκδήλωσης προς τιμήν του Προστάτη και Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 9 το βράδυ στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ1).

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Ιστορικό Σωματείο Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», υπό την αιγίδα των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας αποδόθηκαν βυζαντινοί εκκλησιαστικοί ύμνοι από τον πολυμελή βυζαντινό χορό του Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», υπό τη διεύθυνση των Πρωτοψαλτών Πέτρου Παπαεμμανουήλ και Χρήστου Χαλκιά και στην αφήγηση ήταν ο γνωστός ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και τον Πρύτανη εκπροσώπησε η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου.

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font