Επίσκεψη της Γαλλίδας Προξένου στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Επίσκεψη της Γαλλίδας Προξένου στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι η Σαντρίν Μουσέ (Sandrine Mouchet), Γενική Πρόξενος και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη, συνοδευόμενη από στελέχη του Προξενείου και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας το οποίο έχει εμπεδωθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Γαλλικού Γενικού Προξενείου, σε τομείς εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτυχημένη συνεργασία του πανεπιστημίου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το οποίο διευθύνει η κ. Μουσέ, ενώ συζητήθηκαν τρόποι για την από κοινού εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Η γαλλική αντιπροσωπεία, εκτός από την Γενική Πρόξενο, αποτελούνταν από τον Ακόλουθο Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας, Philippe Grieu, την Κατερίνα Σπυροπούλου, Αναπληρώτρια Ακόλουθο Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας και την Carole Perretto, στέλεχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκτός από τον Πρύτανη κ. Κατρανίδη, στην συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών (ΒΣΑΣ), καθηγήτρια Φωτεινή Τσιμπιρίδου, καθώς συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα οργάνωσης Θερινών Σχολείων μέσω του Τμήματος ΒΣΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα υποδεχθεί φοιτητές/τριες από πανεπιστήμια της Ιταλίας και της Γαλλίας για να συνεργαστούν από κοινού με υποψήφιους διδάκτορες του πανεπιστημίου, αλλά και Ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων στο θέμα:  «Religion and Politics: Betweeen Res Publica and Private Practices».

Επιπλέον, εξετάστηκαν ζητήματα Πρακτικής Άσκησης, η συνεργασία μέσω της κοινοπραξίας πανεπιστημίων «Creabalk», καθώς και συνέργειες μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ERASMUS, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γαλλικά πανεπιστήμια.

 

Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση:

Από αριστερά η Αναπληρώτρια Ακόλουθος Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας, Κατερίνα Σπυροπούλου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, η Γενική Πρόξενος και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Σαντρίν Μουσέ (Sandrine Mouchet), ο Ακόλουθος Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας, Philippe Grieu, η Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών (ΒΣΑΣ), καθηγήτρια Φωτεινή Τσιμπιρίδου και η Carole Perretto, στέλεχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font