Αρχίζει αύριο το 21ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος


Αρχίζει αύριο το 21ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Κέντρο Αριστείας στην Εφοδιαστική, τα Ναυτιλιακά και τις Μεταφορές (Center of Excellence in Logistics, Shipping and Transportation) του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (The American College of Greece), σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.), συνδιοργανώνουν το 21ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (www.hfaa.gr) στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2022. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:30, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Grand Hyatt Athens», Αίθουσα Cyclades, Αθήνα (VirtualConferenceRoom 1: https://zoom.us/j/98332422878).

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει ερευνητικό πεδίο ανταλλαγής νέων ιδεών και απόψεων μεταξύ Ελλήνων Επιστημόνων και Επαγγελματιών της Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο.  Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών υψηλού επιπέδου στα γνωστικά πεδία της Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής και Ελεγκτικής. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 350 ερευνητές, Καθηγητές Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, μεταδιδακτορικοί ερευνητές, διδάκτορες, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν τα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής, Τραπεζικής, Ειδικών Θεμάτων Χρηματαγοράς, Εταιρικής Χρηματοδότησης, Χρηματοοικονομικής Οικονομετρίας, Χρηματοοικονομικών Προβλέψεων, Μέτρησης Αποδοτικότητας, Εξαγορών και Συγχωνεύσεων, ESG, Αποτίμησης Κεφαλαιουχικών Αγαθών, Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης, Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, Λογιστικής Δημοσίου Τομέα, Ειδικών Θεμάτων Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, Ελεγκτικής, Φορολογίας, Ναυτιλιακής Λογιστικής, Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού καθώς και Σύγχρονων Θεμάτων στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Επιστήμη.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 7th Level Auditorium and Virtual Conference Room του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, συζήτηση με θέμα: «ImprovingResearchinAccountingandFinance», με ομιλητές τους κ.κ. Manthos Delis Professor, Audencia Business School, France, Chris Florackis Professor, University of Liverpool, UK και Dimitrios Gounopoulos Professor, University of Bath, UK. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του κ.. Theodore Sougiannis, Professor of Accountancy and Associate Head and KPMG Distinguished Professor of Accountancy, University of Illinois at Urbana Champaign, USA, με την διάκριση «Lifetime Award of Excellence».

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font