Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών


Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, Νικόλαος Λιάζος με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και οι Παιδαγωγικές Κατευθύνσεις τους στην Προοπτική της Σύγχρονης Εκπαίδευσης».

Στη συνέχεια θα τιμηθούν τα παιδιά των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, όπως και κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, 2020-2021 και  2021-2022, καθώς οι αντίστοιχες βραβεύσεις δεν είχαν πραγματοποιηθεί, εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, με την «Ωδή στους Τρεις Ιεράρχες - Συνέργεια των Τεχνών», υπό τη διδασκαλία και καλλιτεχνική επιμέλεια του επίκουρου καθηγητή του τμήματος, Γεωργίου Πατρώνα.

Συμμετέχουν: οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του μαθήματος «Εισαγωγή στην Εκκλησιαστική Βυζαντινή Μουσική Ι», ο γυναικείος βυζαντινός χορός «ΕΥ ΝΕΑΝΙΔΕΣ» του Εργαστηρίου Ποιητικής, καθώς και ο φοιτητής και αγιογράφος, Γεώργιος Ραπουτίκας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματος.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font