Οι Πρυτανικές Αρχές στις εκδηλώσεις για την ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος


Οι Πρυτανικές Αρχές στις εκδηλώσεις για την ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν οι Εκδηλώσεις για την ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, σε συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

 Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης πραγματοποιήθηκαν:

  • Επιμνημόσυνη Δέηση (Ασκαβά)
  • Χαιρετισμοί
  • Κεντρική ομιλία από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.
  • Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ελευθερίας, Λ. Νίκης και Ελ. Βενιζέλου).
  • Βραδινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με ομιλία του Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Columbia κ. Mark Mazower με τίτλο: 80 χρόνια μετά: Ενθυμούμενοι τη Θεσσαλονίκη το 1943 και Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό τη Διεύθυνση της κ. Ζωής Τσόκανου. 

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Δημήτριος Χανδράκης, τίμησε με την παρουσία του τις Εκδηλώσεις Μνήμης και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων Θεσσαλονίκης.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font