UoM Alumni Q&A: Συνέντευξη με τον Βασίλη Χατζηγεωργιάδη (ΔΕΟΠΣ) Επικεφαλής Τομέα Προϋπολογισμού, Επίβλεψης και Διοικητικών Οικονομικών EISMEA


Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς, για τον οργανισμό όπου εργάζεστε. Αν θα θέλατε να αναφέρετε λίγα πράγματα για εσάς, τις σπουδές σας, την τρέχουσα  θέση σας στην εταιρεία, το αντικείμενο εργασίας κ.λπ.

B.X. Έχω σπουδάσει Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συνέχισα τις σπουδές μου στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών.  Από το 2008 εργάζομαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρχικά ως ασκούμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετέπειτα στην Επιτροπή και σε διάφορους εκτελεστικούς και μη οργανισμούς (ERCEA,EASME,ELA,EISMEA), κυρίως στον τομέα προϋπολογισμού και οικονομικών των επιχειρησιακών προγραμμάτων για την έρευνα και τη ναυτιλία. Εδώ και ένα χρόνο εργάζομαι στον Εκτελεστικό Οργανισμό για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και τις ΜΜΕ(EISMEA) ως επικεφαλής (Head of Sector) του Tομέα Προϋπολογισμού, Επίβλεψης και Διοικητικών Οικονομικών. Στις παρούσες αρμοδιότητες μου περιλαμβάνονται η κατάρτιση και επίβλεψη του διοικητικού και επιχειρησιακού προϋπολογισμού του Οργανισμού (περίπου 1.8 δισεκατομμύριο ετησίως), η επίβλεψη του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα και η απορρόφηση του διοικητικού προϋπολογισμού σύμφωνα με τον Δημοσιονομικό Κανονισμό της Ε.Ε.

 

 

Τι σας έρχεται πρώτα στο μυαλό από τα φοιτητικά σας χρόνια στο ΠαΜακ. Μια αγαπημένη ανάμνηση από τη ζωή στο ΠαΜακ, από τη Θεσσαλονίκη των φοιτητικών σας χρόνων.

 

Αυτό που μου έχει μείνει από τις σπουδές μου είναι η παρέα μου και οι ώρες που περνούσαμε μαζί καθημερινά είτε στο πανεπιστήμιο, είτε στα καφέ της παραλιακής ή στα σπίτια με μαυροδάφνες. Η παρέα μου είναι ίσως το πιο σημαντικό που κρατάω από τα φοιτητικά μου χρόνια.

 

 

 Αν θα θέλατε να μοιραστείτε σταθμούς από τη διαδρομή σας πριν και μετά την αποφοίτηση σας από το ΠαΜακ. (Κάποια μαθήματα, μια ομάδα, κάποια δραστηριότητα κατά τη φοίτησή σας ή και μετά που αποδείχθηκε χρήσιμη στην μετέπειτα πορεία σας επαγγελματική ή και κοινωνική).

 

Τα UN Models (Βόννη, Λονδίνο, Χάγη και Θεσσαλονίκη) που συμμετείχα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ήταν η πρώτη μου επαφή με ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον που με βοήθησε μετέπειτα στις μεταπτυχιακές μου σπουδές αλλά και στα πρώτα βήματα της καριέρας μου στο εξωτερικό. Επίσης, η πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν το έναυσμα για την καριέρα μου στην Ε.Ε. και θα ήθελα να παροτρύνω όλους τους απόφοιτους  που τους ενδιαφέρει η Ε.Ε. να ξεκινήσουν από εκεί.

 

Έχετε κάποια σχέδια για το μέλλον;

Δεν κάνω κάποια σχέδια για το μέλλον, προς το παρόν επικεντρώνομαι στο να αναπτύξω τις δεξιότητες μου στον τομέα της διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού.

 

 

Έχετε κάποια αγαπημένη φράση (motto) που θα μπορούσε να συμπυκνώνει αυτά που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους συναποφοιτούς σας αλλά και μελλοντικούς αποφοίτους του ΠαΜακ.

 

Ο παππούς μου έλεγε μια φράση από τα σχολικά μου κιόλας χρόνια που προετοιμαζόμουν για τις πανελλήνιες εξετάσεις ‘Μια δουλειά ή θα την κάνεις σωστά ή δεν θα την κάνεις καθόλου’ και την έχω πάντα στο νου μου σε κάθε επαγγελματικό μου βήμα.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Γραφείο Αποφοίτων ΠαΜακ. 

 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font