Εκδήλωση «Ευκαιρίες Απασχόλησης, Πρακτικής Άσκησης και Εθελοντισμού στα Ηνωμένα Έθνη»


Εκδήλωση «Ευκαιρίες Απασχόλησης, Πρακτικής Άσκησης και Εθελοντισμού στα Ηνωμένα Έθνη»

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ευκαιρίες Απασχόλησης, Πρακτικής Άσκησης και Εθελοντισμού στα Ηνωμένα Έθνη», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα συνεδρίων «Ηλίας Κουσκουβέλης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Φατούρο, Υπεύθυνο Επικοινωνίας για την Ελλάδα στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμούς, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Δημήτρης Σκιαδάς και ο Ακαδημαϊκά Υπεύθυνος του ThessISMUN, καθηγητής Θεοδόσης Καρβουναράκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης φοιτητές και φοιτήτριες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες απασχόλησης, πρακτικής άσκησης και εθελοντικής δραστηριότητας στα Ηνωμένα Έθνη, να εξοικειωθούν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, καθώς και να αλληλεπιδράσουν με τον κ. Φατούρο θέτοντας τα ερωτήματα τους και ανταλλάσσοντας απόψεις.

Στην ομιλία του ο κ. Φατούρος έκανε ειδική μνεία στους πολυετείς δεσμούς συνεργασίας του Γραφείου του με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ανέφερε μάλιστα ότι το 2007 κατά την τελετή έναρξης του ThessISMUN απένειμε εκ μέρους του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στον τότε Πρύτανη, αείμνηστο Καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη, τον τίτλο «Friend of the United Nations» (F.U.N.) για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο υπήρξε το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα διεθνώς που ελάμβανε αυτόν τον τίτλο. Στην ίδια τελετή είχε απονεμηθεί ο τίτλος F.U.N. και στην ιδρύτρια του ThessISMUN, αφ. καθηγήτρια Παρασκευή Νάσκου-Περράκη, για τη συμβολή της στην προαγωγή των αρχών των Ηνωμένων Εθνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Thessaloniki International Student Model United Nations (ThessISMUN), του Γραφείου για την Ελλάδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες (UNRIC) και του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font