Υβριδικό συνέδριο με θέμα την υποστήριξη της υγείας και της ευζωίας των ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό


Υβριδικό συνέδριο με θέμα την υποστήριξη της υγείας και της ευζωίας των ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα,  20 Μαρτίου 2023

Διήμερο υβριδικό συνέδριο στην αγγλική γλώσσα με τίτλο «Βέλτιστες και αναπτυσσόμενες πρακτικές για την υποστήριξη της υγείας και της ευζωίας των ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό», θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως και διά ζώσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου 2023.

Το συνέδριο "Best, and developing practice in supporting the health and wellbeing of people with intellectual disability and autism" συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  το «Εργαστήριο Αυτισμού - Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου», σε συνεργασία με την «European Association for Mental Health in Intellectual Disability», ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα αρχίσουν στις 9:30 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδρίων «Ηλίας Κουσκουβέλης», ενώ του Σαββάτου στις 10 το πρωί, στον ίδιο χώρο.

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν από τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους: https://mailchi.mp/everesttravel/autism_2nd?e=827bfe3ae1 και https://projector-web.gr/everest/en/autism2023, ενώ στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν και πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Όπως επισημαίνει η Διευθύντρια του Εργαστηρίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Χριστίνα Συριοπούλου-Δελλή, «πρόκειται για μια διεπιστημονική και διαθεματική διοργάνωση, που στόχο έχει να θέσει επί τάπητος το σχεδιασμό και την αναβάθμιση του νομικού πλαισίου, των πολιτικών αλλά και των πρακτικών των αρμόδιων κοινωνικών φορέων που έχουν ως αντικείμενο την προστασία, την εκπαίδευση και την αποκατάσταση ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό». «Μεταξύ των βασικών ομιλητών», όπως επισημαίνει η ίδια,  «συμπεριλαμβάνονται ακαδημαϊκοί από ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, ερευνητές, επαγγελματίες, πολιτικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων από ένα πλήθος χωρών».

Λήψη Αρχείων / Downloads
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font