Συναυλία - αφιέρωμα στη μνήμη των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη: «Πάρε με όταν φτάσεις...»


Συναυλία - αφιέρωμα στη μνήμη των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη: «Πάρε με όταν φτάσεις...»

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τιμά τη μνήμη όλων των θυμάτων των Τεμπών διοργανώνοντας συναυλία με τίτλο «Πάρε με όταν φτάσεις...», στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος, την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, στις 20:30 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ορχήστρα εγχόρδων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, υπό την μουσική  διεύθυνση του καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος, Γεωργίου Βράνου, και σολίστες  την  αναπληρώτρια καθηγήτρια, μεσόφωνο  Αγγελική Καθαρίου και την τελειόφοιτη υψίφωνο Γλυκερία Ροηλίδη από την Ειδίκευση «Οργανική Μουσική Εκτέλεση-Μονωδία», θα ερμηνεύσουν το πασίγνωστο και συγκινητικό «Stabat Mater» του Giovanni Battista Pergolesi. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έγραψε ο συνθέτης λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει από φυματίωση, στα 26 του χρόνια.

Με τη διοργάνωση της συναυλίας, το Τμήμα ΜΕΤ τιμά ιδιαιτέρως τη μνήμη της αποφοίτου του, Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και της φοιτήτριας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Φραντσέσκας Μπέζα, που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών. Μάλιστα, η Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, ερμήνευε τον ρόλο της Άλτου στο συγκεκριμένο μουσικό έργο, κάτι που στην συναυλία θα πράξει η διδάσκουσά της στην Ειδίκευση, Αγγελική Καθαρίου.

Αφίσα

Αφίσα

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font