Διάλεξη: «Το Κίνημα των Παλαιών Πολεμιστών και οι Ανάπηροι Πολέμου: από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Μεσοπολεμική Ελλάδα»


Διάλεξη: «Το Κίνημα των Παλαιών Πολεμιστών και οι Ανάπηροι Πολέμου: από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Μεσοπολεμική Ελλάδα»

Εργαστήριο Ιστορίας Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης

 

Το Εργαστήριο Ιστορίας Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο του Διαδικτυακού Κύκλου Διαλέξεων που διοργανώνει με τίτλο «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή - 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης»

σας προσκαλεί στην έβδομη διάλεξη με

εισηγητές τους

Γεώργιο Χρανιώτη και Κώστα Παλούκη

 Ο τίτλος της διάλεξης:

 «Το Κίνημα των Παλαιών Πολεμιστών και οι Ανάπηροι Πολέμου: από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Μεσοπολεμική Ελλάδα»

 

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

στις 7μ.μ.

στον παρακάτω σύνδεσμο:

meet.google.com/fsc-uckt-cdr

 

 

Ο Γιώργος Χρανιώτης αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας (2000). Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Νεότερη και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ιστορία (2005) στην ίδια σχολή, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του (2021) στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του ίδιου πανεπιστημίου. Η διδακτορική του διατριβή έχει τίτλο: “Το κίνημα των παλαιών πολεμιστών στην Ελλάδα την περίοδο του Μεσοπολέμου: παλαιοί πολεμιστές, εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα, 1922-1928”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ελληνική πολεμική εμπειρία (1912-1922), στην πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ιστορία των Ελλήνων Βετεράνων και Θυμάτων Πολέμου, στη μνήμη των πολέμων, στην ιστορία του ελληνικού σοσιαλισμού και κομμουνισμού και στην ιστορία των γυναικών κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

 

Ο Κώστας Παλούκης σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο σήμερα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή για την οργάνωση "Αρχείον του Μαρξισμού". Η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από το ΙΚΥ. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στο εργατικό, κομμουνιστικό και σοσιαλιστικό κίνημα στο Μεσοπόλεμο, αλλά και στο φοιτητικό κίνημα. Έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και σε ιστορικά συνέδρια. Αρθρογραφεί στην κυριακάτικη εφημερίδα Πριν, είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού Ουτοπία, διαχειρίζεται το blog raskolnikovgr.blogspot.com και είναι μέλος του ΟΜΙΚ από την ίδρυσή του.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font