Διαδικτυακός Κύκλος Διαλέξεων - Βλάσης Βλασίδης


Εργαστήριο Ιστορίας Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης

 

Το Εργαστήριο Ιστορίας Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο του Διαδικτυακού Κύκλου Διαλέξεων που διοργανώνει με τίτλο «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή - 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης»

σας προσκαλεί στην όγδοη διάλεξη με

εισηγητή τον

Βλάση Βλασίδη

 Ο τίτλος της διάλεξης:

 «Το 1922 με τα μάτια της καρδιάς και τη ματιά της ιστορίας. Η διαλεκτική μεταξύ της δημόσιας και της ακαδημαϊκής ιστορίας»

 

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

στις 7μ.μ.

στον παρακάτω σύνδεσμο:

meet.google.com/fsc-uckt-cdr

 

 

Ο Βλάσης Βλασίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Τουριστικών Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου ΤΕΙ και τοπικής ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διατελέσει επικεφαλής Έρευνας και Τεκμηρίωσης στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΕ (1995-2003) και στο Κέντρο Έρευνας Ιστορίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης (2001-2003). Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που ασχολούνταν με την ψηφιοποίηση των εφημερίδων της Μακεδονίας (2004-2012). Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπών του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης (2004 κ.ε.) και της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος Προσφυγικού Ελληνισμού (2014 κ.ε.). Τα πιο πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι, οι πολιτιστικές βιομηχανίες, τα θέματα διαχείρισης της ιστορικής μνήμης, το Μακεδονικό Ζήτημα και τα προσφυγικά ζητήματα.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font