Seeds for the Future Educational Program 2023


Αγαπητές/οι φοιτήτριες/ες,

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η Huawei συνεχίζεται και φέτος στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Seeds for the Future Educational Program 2023».

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει εκ νέου συμπεριληφθεί στη λίστα των Ελληνικών Πανεπιστημίων που θα συμμετάσχουν. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί διαδικτυακά, συμπεριλαμβάνοντας παρ’ όλα αυτά το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που παρείχε όταν γινόταν με φυσική παρουσία.

H Huawei Ελλάδος σε συνεργασία με τα κεντρικά γραφεία στην Shenzhen της Κίνας, θα διοργανώσουν 8ήμερο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Seeds for the Future», από τις 16 έως τις 23 Οκτωβρίου 2023, για Έλληνες φοιτητές/τριες.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει στους φοιτητές/τριες πολύτιμες γνώσεις στον τομέα ΤΠΕ που θα περιλαμβάνει μαθήματα τεχνολογίας (συμπεριλαμβανομένων των 5G, cloud, AI, κ.λπ.), μαθήματα ηγεσίας, διαπολιτισμικές εμπειρίες με φοιτητές/τριες από διαφορετικά μέρη του κόσμου, ζωντανή διαδικτυακή επίσκεψη σε τεχνολογικό εκθεσιακό χώρο της Huawei, και βεβαίως συμμετοχή στο ομαδικό έργο " Tech4Good".

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκαταλέγονται στους καλύτερους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου στο Τμήμα ειδικότητάς τους, να έχουν μέσο όρο 8 και άνω, να γνωρίζουν άπταιστα αγγλικά, προφορικά και γραπτά. Ακόμη οι υποψήφιοι θα πρέπει να απαντήσουν την παρακάτω ερώτηση σε 300 λέξεις: “Πώς μπορούν οι ΤΠΕ να συμβαλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, ποιες τεχνολογίες πιστεύετε ότι θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και πού θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας σε αυτόν τον τομέα;” Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν προπτυχιακοί αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες από ειδικότητες ΤΠΕ, επιτρέποντάς τους να κατανοήσουν την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση σε ένα διεπιστημονικό πλαίσιο.

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε και εφόσον πληρείτε τις παραπάνω προϋποθέσεις, παρακαλείστε να αποστείλετε, την απάντηση στην ερώτηση, το cv, το email και το τηλέφωνό σας, στη Γραμματεία του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο email (daisecr@uom.edu.gr)  μέχρι την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Με τη συνδρομή ειδικής κριτικής επιτροπής που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του τομέα ΤΠΕ, θα επιλεγούν από τους υποψήφιους φοιτητές/τριες, 5 φοιτητές/τριες που θα συμμετάσχουν σε αυτό το 8ήμερο πρόγραμμα.


Παραμένουμε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις που χρειάζεστε.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font