"ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ’’ , μια μουσικοκινητική παράσταση –performance από φοιτητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης-Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στα πλαίσια του μαθήματος της κινησιολογίας, της τάξης Βικτώριας Σιαμέτη.


Σας προσκαλούμε τo Σάββατο 13 Μαΐου στις 20:00 στο Αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 2η παράσταση στο έργο:

΄΄ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ’’  , μια μουσικοκινητική παράσταση –performance – με κινητικό και μουσικό αυτοσχεδιασμό, σε διεπαφή του σωματικού Θεάτρου με αποσπάσματα κειμένων του Θεάτρου του παραλόγου που πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης-Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στα πλαίσια του μαθήματος της κινησιολογίας, της τάξης Βικτώριας Σιαμέτη.

Το έργο δημιουργήθηκε μέσα από πίνακες ζωγραφικής, μέσα από το μάθημα, από τους ίδιους τους φοιτητές. Με δικές τους σκηνικές , επιτελεστικές, ερμηνευτικές αλλά και σκηνοθετικές προτάσεις, μουσικές συνθέσεις και κινητικούς αυτοσχεδιασμούς με σκοπό τη δημιουργία ενός έργο από την αρχή… από το τίποτα, ήρθε η ιδέα του αφηρημένου (παράλογο) λόγου του Μπέκετ αλλά και άλλων συγγραφέων όπως και κείμενα των ίδιων των φοιτητών. Όλα αυτά προσαρμόστηκαν με τρόπο ώστε να περιγράφουν την διαδικασία, τα στάδια της ΑΡΧΗΣ της ΜΕΣΗΣ και του ΤΕΛΟΥΣ του αέναου κύκλου της ζωής. Σύγχρονος χορός, αρχέγονα πρότυπα αλλά και καθαρά κινησιολογικά, επιτελεστικά (performance) κινητικά μοτίβα συγχωνεύτηκαν με μουσικές συνθέσεις, όπου οι ιδέες ερμηνεύονται με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο, φως, λόγο  και χρώματα με στόχο να  εμπνεύσουν και να επισημάνουν την ανάγκη μας για παρουσία και έκφραση, δημιουργικότητα και επικοινωνία … με τον άλλον. Έτσι στην παράσταση αυτή δεν σημαίνουμε πράγματα, δεν δείχνουμε, αλλά υπάρχουμε. Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νεράντζη και κείμενα Σ. Μπέκετ. Το έργο μοιάζει να αναζητά ένα ΄΄άλλο΄΄ είδος νοήματος, να ‘’επείγεται’’ να ΄΄μιλήσει΄΄ για την ίδια την ύπαρξη όπως και για πολλά άλλα ακόμη θέματα, θέματα ταυτόχρονα… Να δώσει το στίγμα της εποχής μας. 

 
Διδασκαλία -επιμέλεια Σιαμετη Βικτώρια 
Σκηνοθεσία -επιμέλεια Γιώργος Νεράντζης 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font