Εκδήλωση γνωριμίας με την κοινότητα ελεύθερου λογισμικού της KDE ενόψει του παγκόσμιου συνεδρίου «Akademy 2023»


Εκδήλωση γνωριμίας με την κοινότητα ελεύθερου λογισμικού της KDE ενόψει του παγκόσμιου συνεδρίου «Akademy 2023»

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023

Υβριδική εκδήλωση γνωριμίας με την κοινότητα ελεύθερου λογισμικού της KDE θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα, στην «Αίθουσα Συνεδρίων Καθηγητή Ηλία Ι. Κουσκουβέλη» στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η εκδήλωση, που απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό, θα έχει τίτλο «Εκδήλωση γνωριμίας: με ποιον τρόπο μπορείτε να  συνεισφέρετε στην κοινότητα KDE» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μεγάλης διοργάνωσης του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου KDE, «Akademy 2023», που θα διεξαχθεί φέτος σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Αυτό το καλοκαίρι, από το Σάββατο 15 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, εκατοντάδες μέλη της KDE, μιας από τις μεγαλύτερες κοινότητες Ανοιχτού Λογισμικού διεθνώς, προερχόμενα από όλο τον κόσμο, θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο της KDE, το «Akademy 2023».

Πλήθος από προγραμματιστές, καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μεταφραστές, χρήστες, συγγραφείς, χορηγούς και κάθε είδους συμπαραστάτες της KDE, που κατά τη διάρκεια του έτους συνεργάζονται διαδικτυακά, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά. Θα ανταλλάξουν απόψεις σε θεμελιώδη τεχνολογικά ζητήματα, θα συζητήσουν νέες ιδέες και θα ενισχύσουν την καινοτόμα και δυναμική κουλτούρα του KDE, στο φιλόξενο περιβάλλον του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση γνωριμίας της ερχόμενης Τρίτης, 23 Μαΐου, θα είναι μια πρώτη παρουσίαση των δυνατοτήτων που ανοίγονται στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού, με τη συμμετοχή στην κοινότητα του KDE. Στη διάρκειά της θα δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας με το όραμα και τη δομή της κοινότητας, αλλά και ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο που αυτή έχει ευρύτερα.

Θα παρουσιαστούν χρήσιμα στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τις επαγγελματικές δυνατότητες, τον εθελοντισμό και την προσωπική εξέλιξη. Ομιλητές θα είναι δύο γνωστά μέλη στην κοινότητα KDE, ο Nate Graham και ο Νεόφυτος Κολοκοτρώνης, ενώ μεταξύ των θεμάτων που θα αναλυθούν είναι τα ακόλουθα:

  • Τι είναι το KDE;
  • Πώς το KDE έχει διαμορφώσει τον σημερινό κόσμο;
  • Ο συνεχής αντίκτυπος του KDE σήμερα
  • Πώς ξεκινήσαμε στο KDE
  • Τι μπορεί να κάνει το KDE για εσάς;

Εγγραφή στην εκδήλωση μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://akademy.kde.org/2023/preevent/

Λήψη Αρχείων / Downloads
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font