Ο διαπρεπής επιχειρηματίας Γεώργιος Αλ. Μυλωνάς θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Ο διαπρεπής επιχειρηματίας Γεώργιος Αλ. Μυλωνάς θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Ο διαπρεπής βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «ALUMIL A.E.», Γεώργιος Αλ. Μυλωνάς, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μυλωνά θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 19:30 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποφάσισε να τιμήσει τον Μακεδόνα επιχειρηματία Γεώργιο Μυλωνά, γνωστό για τις πολυετείς θητείες του σε ανώτατες διοικητικές θέσεις οργανισμών και φορέων, όχι μόνον για την επιτυχημένη ηγεσία μιας κορυφαίας στο είδος της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά επιπλέον για την προσφορά του στη συνεχή έρευνα, την αριστεία, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την εξέλιξη των επιχειρηματικών δράσεων στην Ελλάδα μέσω καινοτόμων μεθόδων, αλλά και τη συνεισφορά του στην αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνία, μέσω πλήθους δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

O Γεώργιος Μυλωνάς γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1959. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στον τομέα της Επιχειρησιακής Έρευνας (London School of Economics).

Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ALUMIL A.E.» και Πρόεδρος του Ομίλου ALUMIL, ενός Ομίλου που δραστηριοποιείται γύρω από το αλουμίνιο με πάνω από 30 θυγατρικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Σήμερα, είναι Αντιπρόεδρος του ThessINTEC και μέλος των Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. Μιλάει Ελληνικά (μητρική γλώσσα), Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

 

Το πρόγραμμα της Τελετής Αναγόρευσης έχει ως ακολούθως:

  • Χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη
  • Χαιρετισμός του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθηγητή Χρήστου Ι. Νεγκάκη
  • Χαιρετισμός του Προέδρου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Βασιλείου Ο. Αλετρά
  • Έπαινος από τον καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γεώργιο Δ. Τσιότρα
  • Αναγόρευση του κυρίου Γεωργίου Μυλωνά του Αλεξάνδρου, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας «Alumil Α.Ε.» ως Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Ομιλία του τιμώμενου κυρίου Γεωργίου Μυλωνά του Αλεξάνδρου με τίτλο: «Διασχίζοντας τον Ωκεανό»
Λήψη Αρχείων / Downloads
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font