ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ

Μετά τις ακροάσεις που διενεργήθηκαν, γνωρίζετε πλέον  σε ποια Κατεύθυνση ανήκετε και επίσης αν είστε στην Ειδίκευση «Εφαρμοσμένες μουσικές σπουδές-Μουσική εκπαίδευση» ή σε μια από τις ειδικεύσεις της κάθε κατεύθυνσης.

Για την δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλούμε μπείτε στο  site του Πανεπιστημίου   – αν δεν το κάνατε ήδη- και μελετήστε προσεκτικά στο Πρόγραμμα Σπουδών https://www.uom.gr/msa/programma-spoydon  την διάρθρωση των κατευθύνσεων για να έχετε μια πλήρη εικόνα του ποιες είναι οι κατευθύνσεις και πως χωρίζονται . Επίσης στο Πρόγραμμα Σπουδών θα βρείτε ανάλογα πάντα με την κατεύθυνση σας, τα μαθήματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε, τους διδάσκοντες και  γενικά όποια πληροφορία χρειάζεστε. Υπάρχουν Υποχρεωτικά μαθήματα που θα παρακολουθήσετε όλοι, αλλά και επιλογής, τα οποία θα βρείτε στους πίνακες.

Παρακάτω θα βρείτε ένα ενδεικτικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διαβάσετε το πρόγραμμα σπουδών: ΠΡΟΣΟΧΗ είναι ένα τυχαίο παράδειγμα από την κατεύθυνση Ευρωπαϊκής, οπότε τα μαθήματα θα είναι διαφορετικά για τις άλλες κατευθύνσεις.

 

 

Στον παραπάνω πίνακα βλέπετε -ανα στήλη  από αριστερά προς τα δεξιά- τα μαθήματα, τους διδάσκοντες, τον αν είναι εργαστηριακό ή  διάλεξη και τα εξάμηνα  (1-8 ) στα οποία προσφέρονται τα μαθήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: οι αριθμοί  12, 6, 3  που βλέπετε στα κουτάκια κάτω από τα εξάμηνα αντιστοιχούν στα ECTS  (Ευρωπαϊκό σύστημα διδακτικών μονάδων) του κάθε μαθήματος. Το κάθε κουτάκι αντιστοιχεί σε ένα μάθημα.   Για να δείτε πόσα και ποια μαθήματα παρακολουθείτε στο 1ο εξάμηνο, πάτε στην στήλη με το νούμερο 1.

Στο συγκεκριμένο πχ.  έχετε 5 μαθήματα Υποχρεωτικά κορμού.

Αν ακολουθείτε την ειδίκευση Πιάνο –κιθάρα όπως εδώ, βλέπετε στα Υποχρεωτικά ειδίκευσης ότι έχετε 1 μάθημα στο 1ο εξάμηνο.

Κάτω κάτω στον ίδιο πίνακα  του παραδείγματος, υπάρχουν τα Υποχρεωτικά επιλογής  ειδίκευσης και τα Ελεύθερης επιλογής που μπορείτε να πάρετε στο σύνολο των σπουδών σας. Στο συγκεκριμένο πχ.  17  Υποχρεωτικά επιλογής Ειδίκευσης  και 6 Ελεύθερης επιλογής. Στα εξάμηνα δίπλα βλέπετε σε ποια εξάμηνα προσφέρονται και πόσα κάθε φορά (το κάθε μάθημα έχει 3 ECTS).

Αν δεν μπήκατε σε καποια ειδίκευση και είστε στις ΕΜΣ (εφαρμοσμένες μουσικές σπουδές), πάτε στο αντίστοιχο σημείο του προγράμματος σπουδών και ακολουθείτε τα μαθηματα των ΕΜΣ. Τα Υποχρεωτικά κορμού είναι τα ίδια για όλες τις κατευθύνσεις (Ευρωπαϊκή, Συγχρονη, Βυζαντινη, Παραδοσιακή), ενώ τα υπόλοιπα (Υποχρεωτικά κατεύθυνσης, υποχρεωτικά επιλογής κατεύθυνσης και επιλογής)  είναι ανάλογα με την κατευθυνση που έχετε επιλέξει. Προσοχή! Σε κάθε εξάμηνο των σπουδών σας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να επιλέγετε καλλιτεχνικό αντικείμενο –είτε ατομικό (αν έχετε περάσει την αναλογη ακρόαση, είτε ομαδικό) για να μπορεσετε να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας έχοντας στο τέλος 8 εξαμηνα καλλιτεχνικών αντικειμένων. Για πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία της Σχολής και του τμήματος μπειτε στο site του Πανεπιστημίου και διαβαστε τον Κανονισμό Α΄ κύκλου σπουδών στο https://www.uom.gr/assets/site/public/nodes/4253/3107-fekB43024042019kanonismosAKyklouSpoudonTMET.pdf

Για πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και την φύση των μαθημάτων που σας ενδιαφέρουν, μπείτε στον Οδηγό Σπουδών https://www.uom.gr/msa/odhgos-spoydon#undefined1  και συγκεκριμένα στα Περιγράμματα μαθημάτων 2023-24 για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα των μαθημάτων σας.

Κατόπιν πάτε στα Φοιτητικά, στο Ωρολόγιο πρόγραμμα στο https://www.uom.gr/msa/orologio-programma  και θα βρείτε με αλφαβητική σειρά τα μαθήματα που σας αφορούν  καθώς και τις  μέρες, ώρες, διδάσκοντες και αίθουσες που αυτά θα πραγματοποιηθούν.

Καλή αρχή, καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font