Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Συνόλων Ελληνικής Παραδοσιακής & Βυζαντινής Μουσικής Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Συνόλων Ελληνικής Παραδοσιακής & Βυζαντινής Μουσικής Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη 13/12/2023

 
 Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Συνόλων Ελληνικής Παραδοσιακής &

Βυζαντινής Μουσικής Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης ΠΑΜΑΚ

 

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, παραδοσιακά κάλαντα, επιλογές τραγουδιών και οργανικών σκοπών από τις ελληνικές παραδόσεις και το έργο «Δοξαστικό» του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, θα ακουστούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, και ώρα 20:30, στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας του ΟΜΜΘ με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια μεγάλης Χριστουγεννιάτικης συναυλίας, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Μ2, ο Βυζαντινός Χορός «Ευ νεάνιδες», η «Ορχήστρα Βιολιώνε» και τα Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος ΜΕΤ αναμένεται να δημιουργήσουν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, γεμάτη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης

Τα Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια παρουσιάζουν οργανική και φωνητική μουσική από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τις γειτονιές της Ανατολής ισορροπώντας ανάμεσα  στην προφορική παράδοση και την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια: Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Γιάννης Ζαρίας, Σωκράτης Σινόπουλος, Νατάσα Τσακηρίδου.

Βυζαντινός Χορός «Ευνεάνιδες»

Ο γυναικείος βυζαντινός Χορός «Ευ νεάνιδες» του Εργαστηρίου Ποιητικής, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 το ταξίδι του με στόχο την εκμάθηση και διάδοση της εκκλησιαστικής, κοσμικής, λόγιας, δημώδους και παραδοσιακής μουσικής. Έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 25 εμφανίσεις σε Λειτουργικές πράξεις, συναυλίες και συνέδρια.

Επιμέλεια και διδασκαλία συνόλου: Γεώργιος Πατρώνας

Ορχήστρα Βιολιώνε

Η «Ορχήστρα Βιολιώνε» δημιουργήθηκε το 2018 και αποτελείται από φοιτητές και φοιτήτριες της ειδίκευσης βιολιού. Βασική επιδίωξη του μουσικού συνόλου αποτελεί η παρουσίαση ρεπερτορίου από τις ελληνικές παραδόσεις, καθώς και από αυτές των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και νέων σύγχρονων συνθέσεων. Βασικός στόχος της Ορχήστρας είναι να τροφοδοτήσει το πεδίο τεχνογνωσίας της ερμηνείας των τοξοτών εγχόρδων εν γένει με νέα στοιχεία τα οποία θα συμβάλουν στην ανάδειξη της εκφραστικής ιδιοτυπίας της «γλώσσας» της οικογένειας του βιολιού στις διάφορες λαϊκές προφορικές παραδόσεις. Η Ορχήστρα Βιολιώνε έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 25 εμφανίσεις σε προβεβλημένους χώρους, αρκετές εκ των οποίων έχουν επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Ζαρίας

 

Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του κτιρίου Μ2
 

Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος)

 

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3102

Λήψη Αρχείων / Downloads
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font