Οι Πρυτανικές Αρχές στην Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Οι Πρυτανικές Αρχές στην Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) «Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

Στο παραπάνω πλαίσιο, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Ώρα 10:00: Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και ακολούθως Ομιλία από την Περιφερειακή Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας Παρασκευή Πατουλίδου.

Ώρα 11:00: Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (πλατεία Αγίας Σοφίας).

Τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Υποθέσεων και Υποδομών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Ταμπακούδης και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font