Σε εξέλιξη οι συνεντεύξεις επιλογής για δύο προγράμματα ηγεσίας που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες


Σε εξέλιξη οι συνεντεύξεις επιλογής για δύο προγράμματα ηγεσίας που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Άρχισαν προχθές Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, οι συνεντεύξεις επιλογής των υποψήφιων μαθητών και μαθητριών για δύο πρωτοποριακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που ως στόχο τους έχουν να προάγουν, να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν τις ηγετικές δεξιότητες παιδιών και εφήβων.

Το πρώτο πρόγραμμα είναι το γνωστό «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου. Φέτος θα πραγματοποιήσει τον δωδέκατο κύκλο του και όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η επιλογή των υποψηφίων θα είναι αυστηρή, καθώς στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν μόνον 10 νέοι και νέες Γυμνασίου και Λυκείου από όλη τη Θεσσαλονίκη. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας για τη συνέντευξη επιλογής.

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο «Leaders of Today» απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και της Στ’ τάξεων του Δημοτικού και πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις τα παιδιά βιώνουν την ηγεσία και εξειδικεύονται στην ομαδική εργασία, την επικοινωνία, την επίλυση συγκρούσεων, την λήψη αποφάσεων, την ομιλία σε κοινό και τη διαχείριση των συναισθημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τον όρο της ηγεσίας και να αναπτύξουν τις ηγετικές τους δεξιότητες.  Για το πρόγραμμα αυτό φέτος θα επιλεγούν 10 παιδιά Ε’ και Στ’ Δημοτικού από όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ και εδώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Dr. Anthony Montgomery. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συνεργάτες του προγράμματος είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: childrenleaders@uom.edu.gr, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό: 6978-200.866. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα των προγραμμάτων: https://studentsleaders.wordpress.com/

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font