Έκθεση παραγόμενων προϊόντων του ΕΚΕΚ ΑΜΕΑ Θεσσαλονίκης


Έκθεση παραγόμενων προϊόντων του ΕΚΕΚ ΑΜΕΑ Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Διεθνές Φεστιβάλ "Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη" που αποτελεί θεσμό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης  διοργανώνει την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 έκθεση προϊόντων στο φουαγιέ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην έκθεση θα είναι διαθέσιμα προϊόντα που παράχθηκαν από τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της σχολής στα Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΕΚ.

Στα εργαστήρια πληροφορικής οι σπουδαστές/ σπουδάστριες εκπαιδεύονται στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον  χειρισμό  του διαδικτύου με ασφάλεια και αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Στα εργαστήρια ξυλουργικής οι σπουδαστές/ σπουδάστριες εξοικειώνονται με τα υλικά ξύλου, τα  εργαλεία και εκπαιδεύονται στις τεχνικές ξυλοτεχνίας και κατασκευής επίπλου.

Στα τμήματα κοπτικής ραπτικής οι σπουδαστές/ σπουδάστριες ταξιδεύουν στον κόσμο των υφασμάτων και της μόδας. Σκοπός των εργαστηρίων είναι η εκμάθηση χειρισμού ραπτομηχανών, η ενημέρωση για τις ποικιλίες των υφασμάτων και των συνδυασμών των χρωμάτων και η χρήση πατρόν για την δημιουργία ρούχων.  

Ολοκληρώνοντας τη φοίτηση στα εργαστήρια υφαντικής- ταπητουργίας οι σπουδαστές/ σπουδάστριες θα είναι σε θέση να χειρίζονται  αργαλειούς χαλιών και υφαντών και να παράγουν τις δικές τους δημιουργίες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα.

Τέλος, στα εργαστήρια γεωτεχνικού οι σπουδαστές/ σπουδάστριες αποκτούν γνώσεις για τις ποιότητες του χώματος, τα λιπάσματα και δεξιότητες χειρισμού των εργαλείων και καλλιέργειας καλλωπιστικών φυτών και λαχανικών.  

Η παρουσίαση των προϊόντων όλων των εργαστηρίων θα λάβει χώρα και τις δύο ημέρες από τις 10:00 έως τις 14:00.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font