Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στηρίζει την εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού!


Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στηρίζει την εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού!

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ΕΚΠ) στήριξε έμπρακτα την εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και το «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ «Pink Together: Μαζί για την ελπίδα», χθες το απόγευμα, Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος «Εφαρμογές Επαγγελματικής Συμβουλευτικής σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες» του Τμήματος ΕΚΠ, φοιτήτριες του μαθήματος, με σύμβουλο την καθηγήτρια Ιωάννα Παπαβασιλείου-Αλεξίου, δημιούργησαν «Ομάδα Πανεπιστημίου Μακεδονίας» για την υποστήριξη του «Pink Together». Οι φοιτήτριες, εκτός των άλλων, ενημέρωσαν το κοινό για τη δυνατότητα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων με σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων και μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε μορφή φυλλαδίου, το οποίο προετοίμασαν οι ίδιες.

Στο πρώτο φεστιβάλ «Pink Together: Μαζί για την ελπίδα» που διοργάνωσε το «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, που πήρε μέρος σε δράσεις πρόληψης, σεμινάρια και στην πορεία ελπίδας τριών χιλιομέτρων μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με θετικά μηνύματα για τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, όπως και με μουσικά και χορευτικά δρώμενα, μεταδόθηκε το μήνυμα: «Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!».

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font