ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Ορχήστρα Βιολιώνε & Baby Artist βιολιστές - 4 Ιουνίου στη Νέα Παραλία


ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Ορχήστρα Βιολιώνε & Baby Artist βιολιστές - 4 Ιουνίου στη Νέα Παραλία
Συναυλία της Ορχήστρας Βιολιώνε με τη συμμετοχή της πολυμελούς Παραδοσιακής Χορωδίας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης (ΤΜΕΤ) διοργανώνουν οι Φίλοι Νέας Παραλίας.

Η συναυλία θα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα αφορά σε ρεπερτόριο με δημιουργικές ενορχηστρώσεις παραδοσιακών χορών από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Το δεύτερο μέρος θα αφορά στην πρώτη συνεργασία της ορχήστρας με την Παραδοσιακή Χορωδία ΤΜΕΤ, σε ένα μουσικό ταξίδι από το παρελθόν στον χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ορχήστρας έχει ο κ. Γιάννης Ζαρίας Επίκουρος Καθηγητής βιολιού στο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής. 
 
Η έκπληξη της βραδιάς θα είναι στην έναρξη του προγράμματος που θα γίνει από τους χαριτωμένους μικρούς βιολιστές του Baby Artist, υπό την καθοδήγηση της Επιστημονικά Υπεύθυνης Καθηγήτριας του Τμήματος ΜΕΤ κ. Λήδας Στάμου.
 
Η Ορχήστρα Βιολιώνε αποτελείται από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο βιολί στην κατεύθυνση Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ. 
 
Την Ορχήστρα Βιολιώνε αποτελούν οι μουσικοί:
Βιολί: Μυρτώ Εμμανουηλίδη, Ανδρονίκου Παυλίνα, Βαϊγκούσης Παντελής, Δεληβασίλης Νικόλαος, Εξαδάκτυλου Ολυμπία, Ζαρίας Γιάννης, Κετάνης Γιάννης, Κοντοπούλου Άλκηστη, Πατρίκης Στέλιος, Μιχαήλ Άγγελος, Μήλας Νίκος, Παππάς Παναγιώτης, Πούλιος Χρήστος, Πούπαλος Σταμάτιος, Σμάγα Μαριάνα, Σμαριανάκης Γλαύκος, Στεφόπουλος Δημήτρης, Σφακιανός Γιάννης, Φελλά Κωνσταντίνα, Χρόνης Ευάγγελος, Βιόλα: Καταχανάς Μιχάλης, Παπαεμμανουήλ Άκης, Βιολοντσέλο: Τσαντιρίδου Ιωάννα, Κοντραμπάσο: Κατσιμάνης Άγγελος, Τσιατσούλης Γιώργος, Κρουστά: Όλγα Αλεξίου.

Την Παραδοσιακή Χορωδία ΤΜΕΤ αποτελούν οι μουσικοί:
Μαριτζίνα Αντωνάτου, Νάσια Βλάχου, Παντελής Γκάσας, Ανδρέας Μαρκάκης, Έφη Μάρκου, Δέσποινα Μιχούδη, Γρηγορία Νικόλα, Ελευθερία Ντάνη, Σοφία Παναγιωτίδου, Ελένη Σιμίκογλου, Κατερίνα Σιώζου, Αιμιλία Χαλκιά.
Συμμετέχουν επίσης οι: Μιχάλης Ονουφρίου (κιθάρα) και Γιώργος Ιωάννου (μπουζούκι)
 
Ολες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ "Ιούνιος στη Νέα Παραλία" τελούν υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Ενδεικτικό βίντεο της προτεινόμενης παράστασης:
https://www.ertflix.gr/vod/vod.329320-to-alati-tes-ges-56
 
Η σελίδα της Ορχήστρας Βιολιώνε στο facebook:
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font