Ολοκληρώνεται το 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά


Ολοκληρώνεται το 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024

Δεκάδες πανεπιστημιακοί και ερευνητές από την Ελλάδα, την Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο συμμετέχουν στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά με τίτλο «Συγχρονικές και Διαχρονικές Όψεις της Ελληνικής Διασποράς IV». Οι εργασίες του, που διεξάγονται τόσο εξ αποστάσεως όσο και με φυσική παρουσία, θα ολοκληρωθούν μεθαύριο, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, με την τελευταία συνεδριακή ημέρα να πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι διά ζώσης εργασίες της τρίτης συνεδριακής ημέρας θα αρχίσουν στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος, στην Αίθουσα Συνεδρίων «Καθηγητή Ηλία Ι. Κουσκουβέλη», όπου τους συνέδρους θα καλωσορίσει ο Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάζονται στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά, είναι ζητήματα που αφορούν την ιστορία, τη λογοτεχνία, την μετανάστευση, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή, ενώ γίνεται εκτενής συζήτηση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και την προώθηση των ελληνικών σπουδών και της ελληνικής γλώσσας στη Διασπορά.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από ένα αυστραλιανό και δύο ελληνικά πανεπιστήμια: το Πανεπιστήμιο «Charles Darwin», το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η πρώτη συνεδριακή ημέρα διεξήχθη την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο «Charles Darwin», στην πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, το Ντάργουιν. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στη Ρόδο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ η τρίτη και τελευταία θα είναι αυτή που θα διεξαχθεί μεθαύριο, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλους και όλες να το παρακολουθήσουν. Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του συνεδρίου (https://hellenic-diaspora.cdu.edu.au).

Οι περιλήψεις των εισηγήσεων βρίσκονται στη διεύθυνση:

https://hellenic-diaspora.cdu.edu.au/wp-content/uploads/2024/05/ABSTRACTS-1.pdf

Λήψη Αρχείων / Downloads

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font