Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετέχει στην 88η ΔΕΘ
Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024
Την ανάπτυξη των πρώτων έξι Τεχνοβλαστών του (Spin-offs), σε κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, στην φετινή 88η ΔΕΘ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο ειδικό θεματικό περίπτερο 17, AKADEMIA, της Έκθεσης και συγκεκριμένα στο σταντ 37.
Τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου θα πραγματοποιηθούν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12 το μεσημέρι, υπό τους ήχους μουσικού προγράμματος που θα ερμηνεύσουν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Ιδρύματος.
Θα παραβρίσκονται οι Πρυτανικές Αρχές, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, Κοσμήτορες και Πρόεδροι Τμημάτων, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, όπως και προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, το Ίδρυμα θα προβάλει τα σημαντικά βήματα εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των σπουδών του, με τη συμμετοχή του στην κοινοπραξία των δέκα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων «BAUHAUS4EU», αλλά και το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα προπτυχιακά, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και μεταδιδακτορικά του προγράμματα, τα προγράμματα εξειδίκευσης, καθώς και τις γενικότερες δράσεις και πρωτοβουλίες του για την διασύνδεσή του με επιστημονικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς, αλλά και γενικότερα την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της 88ης ΔΕΘ θα παρουσιαστούν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΔΠΜΣ) «Δίκαιο και Πληροφορική» και ο Σύλλογος Αποφοίτων του, οι δράσεις του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για Στελέχη στον Τομέα «της Ενέργειας, της Κυκλικής Οικονομίας και ΑΠΕ εντός των Πόλεων».
Επίσης, στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα προβληθούν: η Ακαδημία Ρομποτικής / Εργαστήριο Ρομποτικής LIRES, το Teen Business School - Σχολή επιχειρηματικότητας για μαθητές 14-18 ετών με ηλεκτρονικό παιχνίδι από εθελοντές φοιτητές/φοιτήτριες, τα προγράμματα «BABY ARTIST» και «ΑΓΕΡΑΣ», το Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας E-Lab, το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» και η Μονάδα του Εργαστηρίου Εφαρμογών Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής συμπερίληψης ατόμων με δυσκολίες μάθησης και προσαρμογής, καθώς και το Εργαστήριο Αυτισμού-Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου.
Τέλος, το πρόγραμμα «Horizon Europe -NEPHELE», οι μονάδες και υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και παρουσιάσεις φοιτητικών ομάδων και άλλων δράσεων.