Ενημέρωση Πρωτοετών Τμήματος Οικονομικών Επιστημών


Αγαπητοί φοιτητές / τριες καλώς ήλθατε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Το κείμενο που ακολουθεί έχει ως σκοπό να σας μεταδώσει σημαντικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στην εξοικείωσή σας με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Αριθμός Μητρώου

Όλοι / ες οι φοιτητές / τριες αποκτούν κατά την εγγραφή τους ένα μοναδικό αριθμό μητρώου που τους / τις συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Αποτελείται από τρία λατινικά γράμματα (eco για το Τμήμα μας) και πέντε ψηφία.

Απόκτηση ηλεκτρονικού λογαριασμού

Ο ηλεκτρονικός λογαριασμός απoτελείται από το όνομα χρήστη (user name) και τον κωδικό πρόσβασης (password).

Που χρησιμοποιείται ο ηλεκτρονικός λογαριασμός

Για να ταυτοποιηθείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που σας παρέχονται είτε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είτε από άλλους φορείς. Το username παραμένει ίδιο σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ενώ το password διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο. Για τις ιδρυματικές υπηρεσίες όπως το students web και το compus χρησιμοποιείτε το password που σας χορηγήθηκε από το Πανεπιστήμιο. Για τις διιδρυματικές υπηρεσίες όπως ο «ΕΥΔΟΞΟΣ» και η ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» θα χρησιμοποιείτε το password που θα αποκτήσετε αφού εισέλθετε στην υπηρεσία https://uregister.uom.gr

Ωράριο λειτουργίας γραμματείας

Η γραμματεία λειτουργεί καθημερινά για την εξυπηρέτηση του κοινού κατά τις ώρες 7:00-4:00.

Ηλεκτρονικά μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία για οποιοδήποτε θέμα εκτός από αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση ecosecr@uom.gr χρησιμοποιώντας πάντα τον λογα-ριασμό email που σας έχει χορηγηθεί από το Πανεπιστήμιο.

Όταν προσέρχεστε στη γραμματεία για παραλαβή πιστοποιητικών ή για οποιαδήποτε πληροφόρηση θα πρέπει να φέρετε μαζί σας την ακαδημαϊκή ή την αστυνομική σας ταυτότητα.

Αιτήσεις

Αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής students web. Όταν η αίτηση που έχετε υποβάλλει ηλεκτρονικά προς τη Γραμματεία παύει να εμφανίζεται σε εκκρεμότητα, σημαίνει πως το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί και μπορείτε να το παραλάβετε από τη γραμματεία κατά τις ώρες εξυπηρέτησης.

Σε περίπτωση αδυναμίας παραλαβής των πιστοποιητικών που έχετε αιτηθεί, μπορείτε στο πεδίο «παρατηρήσεις» να αναγράψετε το όνομα του ατόμου που θα παραλάβει το πιστοποιητικό καθώς και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητάς του.

Εάν κάποιο πιστοποιητικό χρειάζεται να κατατεθεί σε υπηρεσία του εξωτερικού, θα πρέπει να διευκρινιστεί στις παρατηρήσεις «έκδοση για αρχές αλλοδαπής». Επίσης αν το πιστοποιητικό θα κατατεθεί στη στρατολογία, θα πρέπει αναγράφετε «για στρατολογική χρήση».

Το πλήθος των πιστοποιητικών που εκδίδονται καλό είναι  να μην υπερβαίνει έναν εύλογο αριθμό (π.χ., 3), καθώς σύμφωνα με το Ν.4250/2014 όλες οι υπηρεσίες οφείλουν να αποδέχονται απλά και ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων.

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις της Γραμματείας του Τμήματος μπορείτε να παρακολουθείτε στο σύνδεσμο του studentsweb χωρίς να κάνετε χρήση των κωδικών πρόσβασης: https://services.uom.gr/unistudent/events.asp?annType=1&mnuid=eventAnn&

Σας συμβουλεύουμε να παρακολουθείτε καθημερινά τις ανακοινώσεις στον συγκεκριμένο ιστότοπο γιατί μπορεί να αφορούν σε αναβολές στη διδασκαλία μαθημάτων, αλλαγές στην ώρα ή την αίθουσα διδασκαλίας κλπ.

Επίσης ανακοινώσεις μπορείτε να παρακολουθείτε στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Τμήματος καθώς και στον κεντρικό πίνακα ανακοινώσεων της Γραμματείας.

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του τμήματος επιλέγοντας το σύνδεσμο με τίτλο «Πρόγραμμα Σπουδών» ως εξής:

http://www.uom.gr/index.php?tmima=3&categorymenu=2

Πρόγραμμα διδασκαλίας

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας μαθημάτων θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του τμήματος επιλέγοντας το σύνδεσμο με τίτλο «ωρολόγιο πρόγραμμα» ως εξής:

http://www.uom.gr/index.php?tmima=3&categorymenu=2

Δηλώσεις μαθημάτων

Η δήλωση των μαθημάτων πραγματοποιείται δύο φορές σε κάθε ακαδημαϊκό έτος, ήτοι στις αρχές του χειμερινού εξαμήνου και στις αρχές του εαρινού εξαμήνου.

Με ανακοίνωση της Γραμματείας στο students web, θα ενημερωθείτε για την περίοδο δηλώσεων του τρέχοντος εξαμήνου. Εισέρχεστε στο STUDENTS WEB (https://services.uom.gr/unistudent/) με τους κωδικούς που σας έχουν δοθεί.

Δηλώσεις συγγραμμάτων

Κατά την ίδια περίπου περίοδο με τις δηλώσεις μαθημάτων, θα αναρτηθεί ανακοίνωση για τις δηλώσεις συγγραμμάτων. Η δήλωση συγγραμμάτων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας EUDOXUS. Βρίσκετε το σύνδεσμο με μία απλή αναζήτηση στο google της λέξης EUDOXUS  ή ως εξής: https://goo.gl/83ziVP

Προσοχή, δηλώνετε συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα που δηλώθηκαν στο τρέχον εξάμηνο.

Ηλεκτρονική αίτηση απόκτησης ακαδημαϊκής ταυτότητας

Αρμόδια υπηρεσία για την ακαδημαϊκή ταυτότητα είναι η υπηρεσία απόκτησης ακαδημαϊκής ταυτότητας στο : https://submit-academicid.minedu.gov.gr/. Εισέρχεστε με το username του Πανεπιστημίου και με το password που δηλώσατε στο https://uregister.uom.gr. Για την ορθή αλλά και ταχύτερη έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας σας εφιστούμε την προσοχή σε δύο σημεία:

1. η φωτογραφία θα πρέπει να είναι τύπου ταυτότητας-διαβατηρίου (έγχρωμη). Φωτογραφίες που δεν ακολουθούν την προαναφερθείσα προδιαγραφή δεν θα εγκρίνονται από τη Γραμματεία και θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία.

2. Ο τόπος κατοικίας που δηλώνετε θα πρέπει να είναι της μόνιμης κατοικίας και όχι της Θεσσαλονίκης (εάν διαμένετε εκτός Θεσσαλονίκης) γιατί η φοιτητική έκπτωση 50% ισχύει μόνο για αυτή την υπεραστική διαδρομή.

 

Η Γραμματεία

του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

σας εύχεται

ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ!!!

 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font