Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής: Διάκριση φοιτητών στο διαγωνισμό JA Start Up 2018


Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής: Διάκριση φοιτητών στο διαγωνισμό JA Start Up 2018

Διάκριση των φοιτητών

του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

στο διαγωνισμό JA Start Up 2018

 

Η ομάδα Event-or από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κέρδισε την 2η θέση με τη συμμετοχή της στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Start Up 2018 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων - Junior Achievement Greece. Ο τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Μάϊου 2018 στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Μετά από επιλογή των επιχειρηματικών ιδεών που κατατέθηκαν, οι 11 πιο πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες για start-up εταιρείες ανήκαν σε ομάδες φοιτητών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και φοιτητές του Συλλόγου Αποφοίτων (Alumni) του ΣΕΝ / JA Greece που διαγωνίστηκαν στον τελικό.

Την ομάδα αποτελούν οι Χαρχαντής Γιάννης, Μπόντη Χρυσάνθη, Παναγιωτίδου Δέσποινα και Τσακούμη Ευαγγελία, 4ετείς φοιτητές της κατεύθυνσης Διοίκησης Τεχνολογίας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η ιδέα, που αφορά σε ένα εργαλείο για τη διαχείριση εταιρικών εκδηλώσεων και την εύρεση επαγγελματιών του χώρου, αναπτύχθηκε στο μάθημα Επιχειρηματικότητα και Νεοφυείς Επιχειρήσεις που διδάσκει ο Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογικής Καινοτομίας κ. Κωνσταντίνος Φούσκας.  Η διάκριση αποτελεί συνέχεια της διάκρισης φοιτητών στην προηγούμενη συμμετοχή στο διαγωνισμό πριν 2 έτη.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και οι παρακάτω ομάδες που κέντρισαν το ενδιαφέρον με τις πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες τους:

  • Ride Along αποτελούμενη από τους φοιτητές Κωνσταντίνο Τάχα,  Ζωή Κεσίδου, Άρη Κώττια και Βασίλη Αθανασιάδη που αφορά στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης πύλης που συνδέει τους ταξιδιώτες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, φέρνει σε επαφή ανθρώπους που σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο ταξίδι και θέλουν να μοιραστούν τα έξοδά τους.
  • Work Out αποτελούμενη από τις Καραβασίλη Σοφία, Μαυριδάκη Φρατζέσκα, Μπαρούνη Κατερίνα και Αναγνωστοπούλου Χριστίνα που αφορά τη διοργάνωση και πραγματοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων σε εξωτερικό χώρο μέσα από τη χρήση εφαρμογής που θα προάγει και κοινωνικούς σκοπούς.
  • X-Live it αποτελούμενη από τους Πιτσαλίδη Γρηγόριο, Παπαρίσβα Ευστράτιο και Κύρου Γεώργιο που δημιούργησαν μια πλατφόρμα ενοικίασης αθλητικού εξοπλισμού και προπονητών βασισμένη στο μοντέλο του Sharing Economy.
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font